Osnovci dobili bicikle

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 17. 04. 2012. | Komentara: 0

Osnovci dobili bicikle

NOVI SAD - Tri bicikla, namenjena za đake prvog, drugog i trećeg razreda Osnove škole "Đura Daničić", predati su danas novosadskoj školi i učenici pomenutih razreda na njima će učiti da voze, ali i kako da se, kao biciklisti, ponašaju u saobraćaju.

LSVTri bicikla poklonjena su u okviru velike akcije grada, tokom koje će se svim novosadskim osnovnim školama pokloniti ukupno 150 bicikala. Bicikle su školi doneli predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović i načelnik Gradske uprave za saobraćaj Radivoj Pavlov, a u ime OŠ "Đura Daničić" primio ih je direktor Obrad Ostojić.

- Novosađani i Novosađanke su poznati po tome da kao jedno od osnovnih prevoznih sredstava koriste bicikl. Zbog toga je veoma važno da postoji dobra edukacija kada je reč o vožnji biciklom, a edukaciju je nabolje raditi sa najmlađima, odnosno s osnovcima - istakao je Jovanović.
On je dodao da prema istraživanjima Gradske uprave za saobraćaj, oko 20 odsto đaka prvaka ne zna da vozi bicikl.

- Nije samo pitanje kako voziti bicikl, već i kako se tokom vožnje ponašati u saobraćaju. Ideja kupovine bicikala jeste da se deca kroz edukaciju nauče kako pravilno da voze bicikl i da se na taj način podigne nivo njihove bezbednosti u saobraćaju - kazao je Jovanović, dodajući da se vožnjom bicikla promoviše zdrav život i fizička rekreacija.

Grad je za kupovinu 150 bicikala izdvojio oko dva miliona dinara, a direktor OŠ "Đura Daničić" Obrad Ostojić kaže da će se poklon na pravi način iskoristi.

- Deca će imati prilike da vežbaju, posebno što ćemo uraditi poligon u školskom dvorištu - precizirao je Ostojić.Predlog za kupovinu 150 bicikala dao je Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na teritoriji Novog Sada, a projekat je sprovela Gradska uprava za saobraćaj. Novac za kupovinu bicikala obezbeđen je od saobraćajnih kazni, koje su Novosađani plaćali zbog načinjenih saobraćajnih prekršaja.

(BILSV, 17. 04. 2012.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook