Osnovci dobili bicikle

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 17. 04. 2012. | Komentara: 0

Osnovci dobili bicikle

NOVI SAD - Tri bicikla, namenjena za đake prvog, drugog i trećeg razreda Osnove škole "Đura Daničić", predati su danas novosadskoj školi i učenici pomenutih razreda na njima će učiti da voze, ali i kako da se, kao biciklisti, ponašaju u saobraćaju.

LSVTri bicikla poklonjena su u okviru velike akcije grada, tokom koje će se svim novosadskim osnovnim školama pokloniti ukupno 150 bicikala. Bicikle su školi doneli predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović i načelnik Gradske uprave za saobraćaj Radivoj Pavlov, a u ime OŠ "Đura Daničić" primio ih je direktor Obrad Ostojić.

- Novosađani i Novosađanke su poznati po tome da kao jedno od osnovnih prevoznih sredstava koriste bicikl. Zbog toga je veoma važno da postoji dobra edukacija kada je reč o vožnji biciklom, a edukaciju je nabolje raditi sa najmlađima, odnosno s osnovcima - istakao je Jovanović.
On je dodao da prema istraživanjima Gradske uprave za saobraćaj, oko 20 odsto đaka prvaka ne zna da vozi bicikl.

- Nije samo pitanje kako voziti bicikl, već i kako se tokom vožnje ponašati u saobraćaju. Ideja kupovine bicikala jeste da se deca kroz edukaciju nauče kako pravilno da voze bicikl i da se na taj način podigne nivo njihove bezbednosti u saobraćaju - kazao je Jovanović, dodajući da se vožnjom bicikla promoviše zdrav život i fizička rekreacija.

Grad je za kupovinu 150 bicikala izdvojio oko dva miliona dinara, a direktor OŠ "Đura Daničić" Obrad Ostojić kaže da će se poklon na pravi način iskoristi.

- Deca će imati prilike da vežbaju, posebno što ćemo uraditi poligon u školskom dvorištu - precizirao je Ostojić.Predlog za kupovinu 150 bicikala dao je Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na teritoriji Novog Sada, a projekat je sprovela Gradska uprava za saobraćaj. Novac za kupovinu bicikala obezbeđen je od saobraćajnih kazni, koje su Novosađani plaćali zbog načinjenih saobraćajnih prekršaja.

(BILSV, 17. 04. 2012.)



Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook