Ostavite se mržnje i gradite normalne države!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 04. 08. 2019. | Komentara: 0

Ostavite se mržnje i gradite normalne države!

Novi Sad, 04. avgust 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve vlasti u zemljama nastalim na razvalinama Jugoslavije da ostave iza sebe politiku mržnje i podela i da mnogo aktivnije rade na dobrosusedskim odnosima u regionu. 

LSV

Kao i svake godine, i ovog avgusta, prilikom obeležavanja godišnjice akcije Oluja, na površinu isplivavaju poruke mržnje koje nikome ne donose dobro. Javni prostor je prepun protagonista politike rata, koji seju mržnju i dele građane. 

Zar 28 godina od početka ratnih sukoba u bivšoj Jugoslaviji nije dovoljno dug period za novu politiku? Politiku koja će značiti bolji život za sve građane Srbije, Hrvatske ili Bosne i Hercegovine. 

Dok se srpski i hrvatski nacionalisti takmiče ko će više poniziti onog drugog, dotle mladi ljudi napuštaju svoju domovinu. 

Desetine hiljada građana našeg regiona bolju budućnost ostvariće u zapadnoj Evropi ili Americi. 

Slavonija, Lika, Vojvodina i Timočka Krajina postaju pustoš! 

Bitka u tome ko je veći mitoman neće otvoriti nova radna mesta! Pokazivanje ratničkih mišića neće izgraditi novu bolnicu! Nacionalizam neće obnoviti školu! 

Tražimo da ovo postratno ludilo prestane i politika mržnje ustupi mesto politici saradnje. 

Samo to je put u bolju budućnost!

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad Čanak



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook