Ostavite se ratova i gledajte u budućnost!

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 11. 2019. | Komentara: 0

Ostavite se ratova i gledajte u budućnost!

Novi Sad, 11. novembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je otkrivanje spomen-ploče komandantu Novosadskog korpusa nekadašnje JNA Mladenu Bratiću loš potez i da će dodatno uticati na pogoršanje odnosa u regionu.

LSV

Kao što je poznato, Bratić je komandovao napadom na Vukovar, grad koji je devedesetih u potpunosti razrušen, a njegovo stanovništvo raseljeno.

Ova spomen ploča ne može ići u prilog poboljšanju odnosa između Srbije i Hrvatske, a poznato je da je dobar odnos naše dve zemlje stub stabilnosti regiona.

Podsećanje na komandanta koji je rušio Vukovar samo će osnažiti snage u Hrvatskoj koje su pozivale na razbijanje i skidanje ploča sa ćiriličnim natpisima u Vukovaru. Da li se tako pomaže srpskoj zajednici? 

Mnogo je bolje osnaživati privrednu, kulturnu i prosvetnu saradnju, nego iskopavati ratne sekire. 

Građani Slavonije i Vojvodine, pre svega mladi, odlaze na zapad, a politički lideri se podsećaju rata. Naši krajevi postaju pustoš, a politička elita podstiče sećanja na ratove i stradanja. 

LSV je protiv takve politike i poziva političare sa obe strane granice da se uozbilje i počnu da rade u interesu svojih građana.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Ponedeljak, 25. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Imamo jasan plan za budućnost

Bojan Đurić, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije rekao je da su preduzetnici koji vredno i naporno rade, danas više nego ikada suočeni sa ogromnom neizvesnošću zbog neefikasnosti države.
Iz medija | Ponedeljak, 25. 05. 2020. | Komentara: 0

Možemo da napravimo normalnu državu

Poštovanje i dosledna primena evropskih vrednosti, nedvosmislena opredeljenost i rad na članstvu Srbije u Evropskoj uniji, a ne samo deklarativno, kako to radi sadašnja vlast, jednakost pred zakonom svih i njegova primena u svakoj situaciji, jedinstvene su ideje koje su sve nas okupile u Ujedinjenu demokratsku Srbiju, kaže u intervjuu za Politiku Bojan Kostreš.
Saopštenja | Nedelja, 24. 05. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Vulin ne sme ostati ministar jer sramoti Srbiju i huška na sukob

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuju izjavu ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u kojoj on ističe da će u narednom periodu Republiku Srpsku smatrati posebnom državom, a ne delom međunarodno priznate Bosne i Hercegovine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook