Ostavite se ratova i gledajte u budućnost!

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 11. 2019. | Komentara: 0

Ostavite se ratova i gledajte u budućnost!

Novi Sad, 11. novembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je otkrivanje spomen-ploče komandantu Novosadskog korpusa nekadašnje JNA Mladenu Bratiću loš potez i da će dodatno uticati na pogoršanje odnosa u regionu.

LSV

Kao što je poznato, Bratić je komandovao napadom na Vukovar, grad koji je devedesetih u potpunosti razrušen, a njegovo stanovništvo raseljeno.

Ova spomen ploča ne može ići u prilog poboljšanju odnosa između Srbije i Hrvatske, a poznato je da je dobar odnos naše dve zemlje stub stabilnosti regiona.

Podsećanje na komandanta koji je rušio Vukovar samo će osnažiti snage u Hrvatskoj koje su pozivale na razbijanje i skidanje ploča sa ćiriličnim natpisima u Vukovaru. Da li se tako pomaže srpskoj zajednici? 

Mnogo je bolje osnaživati privrednu, kulturnu i prosvetnu saradnju, nego iskopavati ratne sekire. 

Građani Slavonije i Vojvodine, pre svega mladi, odlaze na zapad, a politički lideri se podsećaju rata. Naši krajevi postaju pustoš, a politička elita podstiče sećanja na ratove i stradanja. 

LSV je protiv takve politike i poziva političare sa obe strane granice da se uozbilje i počnu da rade u interesu svojih građana.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineIzjave | Sreda, 11. 12. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Moramo stati na put devastaciji Vojvodine

U razgovorima sa Vojvođanskom partijom i Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini došli smo do toga da su razlike među nama suviše male, a problemi sa kojima se Vojvodina suočava suviše veliki da bismo mogli da dozvolimo dalje razdrobljavanje vojvođanskih snaga koje moraju stati na put devastaciji Vojvodine kao ekonomski, kulturno i politički zaokružene celine, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak razlog za formiranje Vojvođanskog fronta.
Odbori LSV | Sreda, 11. 12. 2019. | Komentara: 0

Novo poskupljenje - novi udar na najugroženije

Iako smo mislili da od poskupljenja struje u vreme grejne sezone nema dalje, ovih dana nas je zatekla vest da nas od 1. januara 2020. godine očekuje još jedno poskupljenje, još jedan udar na džepove građana. Naime, vlast koja nema dodira sa potrebama i problemima građana donela je odluku da poskupljuje taksa za javne medijske servise RTS i RTV. 
Saopštenja | Utorak, 10. 12. 2019. | Komentara: 0

EFA podržava ulazak zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju

Evropska slobodna alijansa (EFA) pozvala je Evropsku uniju da uspostavi jasne kriterijume o procesu proširenja. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook