Oštra osuda šovinističkih grafita u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 01. 06. 2019. | Komentara: 0

Oštra osuda šovinističkih grafita u Zrenjaninu

Novi Sad, 01. jun 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pojavu grafita sa šovinističkom sadržinom, koji su ponovo osvanuli u Zrenjaninu. 
 
Posle sličnih grafita u zrenjaninskim naseljima Mala Amerika i Lesnina, ovog puta su ispisani na zidu zgrade u Mesnoj zajednici Šumica. 

LSV
 
Ovakva, ali i bilo koja druga manifestacija jezika mržnje je apsolutno nedopustiva i predstavlja udar na tradiciju tolerancije i zajedničkog života u Zrenjaninu i Vojvodini.
 
Onaj koji napiše poruku „Smrt Šiptarima“ prekršio je Ustav i zakone ove zemlje, ali i uvredio sve građanke i građane našega grada!
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od lokalne samouprave da u najkraćem roku uklone grafite sa uvredljvim i pretećim sadržajima, a nadležne organe bezbednosti da licu pravde privedu počinioce ovog protivzakonitog akta.
 
Dejan Čapo 
potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook