Osuda pretnji Nedimu Sejdinoviću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 09. 02. 2019. | Komentara: 0

Osuda pretnji Nedimu Sejdinoviću

Novi Sad, 09. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pretnje smrću koje su juče upućene predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću.

Sejdinović je na fajsbuk stranici „Srbija naša zemlja“ dobio veliki broj pretnji smrću i proterivanjem iz Srbije.

LSV

Pretnje pojedinim građanima Republike Srbije postale su svakodnevica, a čini se da vlast veoma retko i nevoljno reaguje u ovakvim slučajevima. Rezultat izostanka reakcije države očit je u sve učestalijem širenju mržnje i straha od strane ekstremista.

Nažalost, umesto da naša zemlja popravlja stanje u oblasti poštovanja ljudskih prava i osnovnih sloboda, stanje je sve gore. To je jasno uočljivo i u poslednjem izveštaju ugledne organizacije Fridom haus, koja je Srbiju iz slobodnih svrstala u delimično slobodne države.

Nadamo se da je, ipak, moguće da državni organi počnu da sankcionišu pojedince koji svojim postupcima ugrožavaju ugled, ali i stabilnost naše države.

Pozivamo i predsednicu Vlade Anu Brnabić da jasnije pokaže svoju opredeljenost za jačanje demokratskog društva.

Nije dovoljno propisati prava i slobode, potrebno ih je i primenjivati u praksi.


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Marton




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook