Osuda Šešeljevih pretnji Aleksandri Jerkov i Milojku Pantiću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 09. 04. 2019. | Komentara: 0

Osuda Šešeljevih pretnji Aleksandri Jerkov i Milojku Pantiću

Novi Sad, 09. april 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pretnje koje je na račun narodne poslenice Aleksandre Jerkov i novinara Milojka Pantić izneo predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

LSV

Šešelj je na ličnom twitter nalogu, u svom poznatom maniru, izneo niz prostačkih pretnji i uvreda.

Ponašanje i rečnik Vojislava Šešelja nas ne čude. On od devedesetih godina širi mržnju, preti i fizički napada, ali problem je u nereagovanju institucija. 

Vladajuća većina već godinu dana krši Zakon o izboru narodnih poslanika i ne oduzima Šešelju mandat, bez obzira što je jasno da je obaveza prestanka njegovog poslaničkog mandata nastala presudom Žalbenog veća Mehanizma za međunarodnu krivične sudove, kojom je Šešelj osuđen na deset godina zatvora zbog podsticanja na progon, deportaciju i druga nehumana dela kao zločin protiv čovečnosti, počinjen u Hrtkovcima.

Skupštinska većina ćuti, a to Vojislava Šešelja još više hrabri. 

LSV traži da Odbor za administrativno budžetska i mandatno imunitetska pitanja postupi po zakonu i Šešelju oduzme mandat.


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook