Osuda Šešeljevih pretnji Aleksandri Jerkov i Milojku Pantiću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 09. 04. 2019. | Komentara: 0

Osuda Šešeljevih pretnji Aleksandri Jerkov i Milojku Pantiću

Novi Sad, 09. april 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pretnje koje je na račun narodne poslenice Aleksandre Jerkov i novinara Milojka Pantić izneo predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

LSV

Šešelj je na ličnom twitter nalogu, u svom poznatom maniru, izneo niz prostačkih pretnji i uvreda.

Ponašanje i rečnik Vojislava Šešelja nas ne čude. On od devedesetih godina širi mržnju, preti i fizički napada, ali problem je u nereagovanju institucija. 

Vladajuća većina već godinu dana krši Zakon o izboru narodnih poslanika i ne oduzima Šešelju mandat, bez obzira što je jasno da je obaveza prestanka njegovog poslaničkog mandata nastala presudom Žalbenog veća Mehanizma za međunarodnu krivične sudove, kojom je Šešelj osuđen na deset godina zatvora zbog podsticanja na progon, deportaciju i druga nehumana dela kao zločin protiv čovečnosti, počinjen u Hrtkovcima.

Skupštinska većina ćuti, a to Vojislava Šešelja još više hrabri. 

LSV traži da Odbor za administrativno budžetska i mandatno imunitetska pitanja postupi po zakonu i Šešelju oduzme mandat.


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook