Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.

Na jučerašnjoj sednici, koja je sazvana na inicijativu odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine, Savet je zatražio i da bude obavešten o rezultatima istrage.

"Policija je sačinila izveštaj o ovom događaju na zahtev pokrajinskog ombudsmana. Konstatovano je da skup nije prijavljen, jer je u to vreme policija štrajkovala, te mi formlano nismo bili obavešteni da se skup održava. Taj izveštaj dostavljen je i tužilaštvu " naveo je šef odseka za javni red i mir i bezbednost PU Novi Sad Dragan Novaković.

Prema policijskom izveštaju 17. februara u podne na Trgu slobode okupilo se 150 građana, uglavnom mladih, koji su tokom dva sata obišli nekoliko gradskih bulevara i ulica i tom prilikom uzivikavali parole od kojih su neke bile, kako su kasnije odbornici zaključili, pozivi na linč i govor mržnje. Tokom protesta, policija je utvrdila da je veći deo učesnika bio iz Saobraćajne i Elektrotehničke škole, a evidentirano je i šest pojedinaca, meću kojima je bilo i maloletnika. Takođe, policija nije zabeležila uništavanje javne i privatne svojine tokom protestne šetnje. Odbornici LSV kazali su da se radi o gnusnom i nedopustivom divljanju na novosadskim ulicama i o zloupotrebi dece u političke svrhe, te da se počinioci i organizatori moraju privesti i kazniti zbog toga. Navedeno je i da postoje saznanja da su pred protest u EŠ "Mihajlo Pupin" ulazili "pozivari" koji su izvodili učenike s časova. Kako je najavljeno, ova pitanja trebalo bi da se nađu i pred savetom za obrazovanje na narednoj sednici.

(BILSV, 04. 03. 2011.)




Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook