Otezanje suđenja podsticaj za nove napade na antifašiste

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 19. 07. 2018. | Komentara: 0

Otezanje suđenja podsticaj za nove napade na antifašiste

Novi Sad, 19. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nema nameru da na bilo koji način utiče na sudski proces i rad pravosuđa. 

Ipak, činjenica da ni jedanaest godina nije dovoljno za to da odgovorni za napad na kolonu antifašista 7. oktobra 2007. godine u Novom Sadu budu osuđeni, velika je mrlja na obrazu ove zemlje.

LSV

Ovoliko otezanje, umesto brze i oštre kazne, pokazuje da bi napad antifašiste u Republici Srbiji mogao proći nekažnjeno.

Ujedno, to je i podsticaj za nove napade na sve one koji ne dozvoljavaju da se zaborave žrtve koje je ova zemlja podnela u borbi protiv fašizma i koji bi bili spremni da sutra ponovo izađu na ulicu i zaustave neonaciste u pokušaju da proslave rođendan Hajnriha Himlera ili nekog drugog zločinca.

Ono što je potpuno sigurno jeste da, kao ni pre skoro jedanaest godina, Liga socijaldemokrata Vojvodine to neće dozvoliti.

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad Čanak




Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook