Otvoreno pismo Pajtić dr Bojanu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 11. 10. 2011. | Komentara: 0

Otvoreno pismo Pajtić dr Bojanu

Otvoreno pismo Pajtić dr Bojanu
Odgovor Pokrajinskoj organizaciji Demokratske omladine za Vojvodinu

Pajtić dr Bojane,

S obzirom na to da niko nije želeo da imenom i prezimenom stane iza saopštenja koje je danas objavljeno u medijima, a koje u superlativu govori o Vama, ovo pismo upućujemo Vama u nadi da ćete ga proslediti organizaciji za koju verujemo da Vam je bliska. Tekst pisma je u nastavku.

Dragana Dukić

Danas je tačno pet godina od kako je Bojan Kostreš, tada Predsednik Skupštine AP Vojvodine, pozvao na bojkot ustavnog referenduma, uz obrazloženje da je Ustav loš za Vojvodinu. Na tom referendumu u Vojvodini građanke i građani nisu podržali predlog Ustava Republike Srbije, iako su poštanski sandučići građana bili napunjeni različitim flajerima sa potpisima dr Bojana Pajtića, dr Vojislava Šešelja i dr Vojislava Koštunice, koji su ih složno pozivali da na referendum izađu.

Isti taj Pajtić dr Bojan je prethodno, samoinicijativno, tokom jedne noći, odustao od Platforme Izvršnog veća o položaju Vojvodine u budućem Ustavu Srbije iza koje su LSV i DS stajali zajedno i kojom je za Vojvodinu tražena zakonodavna, izvršna i delimična sudska vlast, izvorni prihodi i imovina. Sve ono što je prehodnih dana za njega bilo neprihvatljivo, preko noći je pregazio i proglasio kao veliku pobedu, pa je tako njegov lični uspeh postalo i to da Vojvodina dobije 7% republičkog budžeta, iako taj isti republički budžet Vojvodina puni barem pet puta više.

Danas je premijer Mirko Cvetković na Odboru za finansije Narodne skupštine rekao da je tačno da u Ustavu piše da budžet Vojvodine treba da iznosi sedam posto budžeta Srbije, ali da nigde ne piše da to treba da joj Srbija obezbedi. Vojvodini se od tih 7% sada duguje toliko da je na rubu bankrota. Da li je to ta Pajtićeva pobeda?

Da li je to onaj Pajtić koji je, dok smo godinama govorili da Vojvodina mora imati kancelariju u Briselu, tvrdio da se ta kancelarija ne bi isplatila, da ne gubimo ništa zbog toga što je još nema i da se za to mora sačekati kandidatura Srbije za članstvo u EU? Pa kada je lagao? Onda, ili sada, dok se slika, kada je sve gotovo?

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva Pajtić dr Bojana da prestane da se slika trošeći pare građana i građanki i da konačno uradi nešto u interesu AP Vojvodine.

Pajtić dr Bojane unapred Vam hvala što ćete preneti poruku.

Dragana Dukić
Predsednica Omladine
Lige socijaldemokrata Vojvodine

 
Odbori LSV | Ponedeljak, 24. 02. 2020. | Komentara: 0

Paori i dalje veoma nisko na listi prioriteta zrenjaninske vlasti

Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo saopštio je danas da LSV najoštrije osuđuje ignorantski i ponižavajući odnos kakav naprednjačka većina pokazuje prema poljoprivrednicima. 
Izjave | Ponedeljak, 24. 02. 2020. | Komentara: 0

Amfilohije je ratni huškač

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su trenutna dešavanja u Crnoj Gori nastavak svega što se događalo devedesetih zato što nije izvršena lustracija. On je istakao da je sve to pokazna vežba šta će da se desi Aleksandru Vučiću ako mu padne na pamet da normalizuje odnose sa Prištinom, odnosno da potpiše obavezujući sporazum sa Kosovom.
Izjave | Ponedeljak, 24. 02. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Izlazak na izbore jedini način da se opozicija suprotstavi vlasti

eneralni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš pozdravio je odluku stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) da izađe na lokalne izbore u Šapcu i ocenio da je izlazak na izbore jedini način da se opozicija suprotstavi aktuelnoj vlasti.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook