Otvoreno pismo Pajtić dr Bojanu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 11. 10. 2011. | Komentara: 0

Otvoreno pismo Pajtić dr Bojanu

Otvoreno pismo Pajtić dr Bojanu
Odgovor Pokrajinskoj organizaciji Demokratske omladine za Vojvodinu

Pajtić dr Bojane,

S obzirom na to da niko nije želeo da imenom i prezimenom stane iza saopštenja koje je danas objavljeno u medijima, a koje u superlativu govori o Vama, ovo pismo upućujemo Vama u nadi da ćete ga proslediti organizaciji za koju verujemo da Vam je bliska. Tekst pisma je u nastavku.

Dragana Dukić

Danas je tačno pet godina od kako je Bojan Kostreš, tada Predsednik Skupštine AP Vojvodine, pozvao na bojkot ustavnog referenduma, uz obrazloženje da je Ustav loš za Vojvodinu. Na tom referendumu u Vojvodini građanke i građani nisu podržali predlog Ustava Republike Srbije, iako su poštanski sandučići građana bili napunjeni različitim flajerima sa potpisima dr Bojana Pajtića, dr Vojislava Šešelja i dr Vojislava Koštunice, koji su ih složno pozivali da na referendum izađu.

Isti taj Pajtić dr Bojan je prethodno, samoinicijativno, tokom jedne noći, odustao od Platforme Izvršnog veća o položaju Vojvodine u budućem Ustavu Srbije iza koje su LSV i DS stajali zajedno i kojom je za Vojvodinu tražena zakonodavna, izvršna i delimična sudska vlast, izvorni prihodi i imovina. Sve ono što je prehodnih dana za njega bilo neprihvatljivo, preko noći je pregazio i proglasio kao veliku pobedu, pa je tako njegov lični uspeh postalo i to da Vojvodina dobije 7% republičkog budžeta, iako taj isti republički budžet Vojvodina puni barem pet puta više.

Danas je premijer Mirko Cvetković na Odboru za finansije Narodne skupštine rekao da je tačno da u Ustavu piše da budžet Vojvodine treba da iznosi sedam posto budžeta Srbije, ali da nigde ne piše da to treba da joj Srbija obezbedi. Vojvodini se od tih 7% sada duguje toliko da je na rubu bankrota. Da li je to ta Pajtićeva pobeda?

Da li je to onaj Pajtić koji je, dok smo godinama govorili da Vojvodina mora imati kancelariju u Briselu, tvrdio da se ta kancelarija ne bi isplatila, da ne gubimo ništa zbog toga što je još nema i da se za to mora sačekati kandidatura Srbije za članstvo u EU? Pa kada je lagao? Onda, ili sada, dok se slika, kada je sve gotovo?

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva Pajtić dr Bojana da prestane da se slika trošeći pare građana i građanki i da konačno uradi nešto u interesu AP Vojvodine.

Pajtić dr Bojane unapred Vam hvala što ćete preneti poruku.

Dragana Dukić
Predsednica Omladine
Lige socijaldemokrata Vojvodine

 
Saopštenja | Četvrtak, 17. 10. 2019. | Komentara: 0

Ako su taksisti dobili šta su hteli, jel onda i Vojvođani da dođu da blokiraju saobraćaj u Beogradu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je poslednji slučaj sa protestom taksista u Beogradu na najočigledniji način, u praksi, pokazao naopaku državnu politiku favorizacije Beograda i njegovih tema u odnosu na druge delove zemlje, na šta LSV ukazuje godinama.
Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast šampion u uvođenju novih nameta za građane

Zrenjaninska naprednjačka vlast ne prestaje da nas iznenađuje kreativnošću koju pokazuje u izmišljanju novih načina da poveća namete građanima, saopštila je danas odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina. 
Saopštenja | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Kikinđani plaćaju da im bude toplo

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda i šef odborničke grupe LSV u gradskoj skupštini Miroslav Grujić, u ime svih odbornika LSV, predao je juče predsednici Skupštine grada predlog za izmenu Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook