Paljenje vojvođanske zastave je izraz mržnje i napad na Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 31. 03. 2021. | Komentara: 0

Paljenje vojvođanske zastave je izraz mržnje i napad na Srbiju

Novi Sad, 31. mart 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve aktere društvenog života, posebno nosioce vlasti i medijske kuće, da zaustave sve veću poplavu netolerancije, govora mržnje i provokacije međunacionalnih sukoba.

LSV

Hapšenje osoba koje su sa prostorija javnog preduzeća u Ruskom Krsturu, tokom dana, skinule zastave Vojvodine, Srbije i zastavu rusinske nacionalne manjine, a zatim spalile vojvođansku, odgovor je na protivzakonito delovanje.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se bavimo uzrocima i preventivom na taj način što će se sistematski osuđivati netolerancija, govor mržnje i šovinizam, a propagirati razumevanje i poštovanje među narodima, kao i tolerancija prema različitom.

Ovakvi primeri ukazuju na sve zastupljeniju netoleranciju i pokušaj gušenja ideje zajedništva. Paljenje vojvođanske zastave, koja nema nacionalna obeležja, je put ka urušavanju multikulturalizma, tradicije sužuvota i dobrosusedskih odnosa u višenacionalnim sredinama.

Ustav Srbije propisuje da Vojvodina ima svoja obeležja. Skupština Vojvodine je legitimno propisala pravo na upotrebu pokrajinskog grba i zastave. S obzirom na sve ovo, ovakav vandalski čin je protivustavno i krivično delo.

Zauzimanje proaktivne uloge u osudi šovinizma, netolerancije i fašizma je put kojim Srbija treba da napreduje ka ostvarivanju modernog demokratskog društva u kome se svi osećaju sigurno.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook