Paljenje vojvođanske zastave je ogoljeni nacionalizam

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 06. 04. 2021. | Komentara: 0

Paljenje vojvođanske zastave je ogoljeni nacionalizam

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da je skidanje zastava Vojvodine, Srbije i rusinske nacionalne manjine u Ruskom Krsturu, a zatim paljenje vojvođanske ogoljeni nacionalizam. 

LSV

- Još od prvih dana donošenja odluke o simbolima Vojvodine, pojedinici ali i neke političke stranke jednostavno kreirale su stanje duha da Autonomna Pokrajina Vojvodina ne treba da ima simbole, dok, na primer, šahovski klubovi, fudbalski klubovi, planinarski klubovi mogu imati, i to je prihvatljivo. Nije im prihvatljivo da ustavna kategorija, kao što je Pokrajina Vojvodina ima te simbole - kazao je Marton za Radio Slobodna Evropa. 

Marton kaže da funkcioneri ćute i kada je reč o drugim ozbiljnim pitanjima. 

- Ćute i kada je reč o finansiranju Vojvodine. Očigledno ne žele da ispadnu iz tog nacionalističkog kalupa, koji postoji i da ostanu na liniji nacionalizma i centralizma. Umesto da čvrsto reaguju, oni ćute. Koja god zastava da se pali ili uništava to nikad nije dobar signal - ističe on. 

(SzILSV, 06.04.2021)



Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.
Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook