Pančevački SNS sam najbolje blati svoj ugled

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 01. 2016. | Komentara: 0

Pančevački SNS sam najbolje blati svoj ugled

Pančevo, 28. januar - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu zahteva od istražnih organa da u najkraćem roku ispitaju zloupotrebu Biračkog spiska u gradu Pančevu, koji se proteklih dana našao u rukama aktivista Srpske napredne stranke dok su obilazili kućne pragove građanki i građana Pančeva u potrazi za glasovima. 

LSV

Tim povodom, šef Odborničke grupe LSV u Pančevu Miloš Veselinov najavio je krivične prijave protiv službenog lica Gradske uprave Pančevo zaduženog za staranje i čuvanje ovog zaštićenog dokumenta. Podsetimo, on je i sam, na svom kućnom pragu tražen od aktivista SNS, i upravo od njih čuo da je papir koji drže u rukama Birački spisak. 

Veselinov je član LSV, a ne SNS, kako je to pokušao da objasni šef pančevačkih naprednjaka Željko Sušec, najavljujući kontratužbu, a pod nemuštim izgovorom da aktivisti SNS "rade reviziju članstva".

Blaćenju ugleda SNS, kao predmet najavljene tužbe ove stranke protiv LSV, doprineli su sami naprednjaci svojim kontinuiranim omalovažavanjem građana, uvereni da se niko ne sme javno oglasiti povodom njihovog maltretmana sada već nezaustavljivo puštenog s lanca. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine, takođe, jedva čeka i najavljene krivične prijave protiv Pokrajinske Vlade i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, koje je Sušec, takođe, najavio. 

Fabrikovanje laži i insinuacije Srpske napredne stranke, u pokušaju izazivanja neprestane tenzije među građanima kako bi sakrila svoju besciljnu i nasilničku politiku naročito na nižim lokalnim nivoima, jednako su istinite kao i, navodno, pokradeni džak glasova na izborima 2012. godine, koji su čelnici ove stranke, mimo ikakve odluke suda, otvarali usred Beograda i mahali glasačkim listićima kao da su smeće. 

To zapravo i jeste odnos SNS prema građanima i biračima, a s obzirom na to da ni istraga o ovom slučaju nikada nije sprovedena u skladu sa zakonom, iako smo upravo mi na tome godinama na insistirali. 

Stoga, braneći Ustavom i zakonom pravo svakog građanina na slobodan izbor, ali i na izražavanje slobodnog mišljenja i odbranu istine, LSV nema nameru da ćutke trpi one koji pokušavaju da Pančevo i ovo društvo uvuku u glib jednoumlja i ćutanja. 


                Marinika Tepić,
Šefica Izbornog štaba LSV Pančevo 
i članica Predsedništva LSV



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook