Pastor da se izvini svim građanima koje je uvredio!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 22. 10. 2014. | Komentara: 0

Pastor da se izvini svim građanima koje je uvredio!

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvala je danas Ištvana Pastora da se izvini zbog izjave kojom je grubo uvredio građane koji su se doselili u Vojvodinu tokom devedesetih godina prošlog veka, ocenivši da su doneli drugačiji temperament i kulturu, te da se nisu dobro uklopili u ovdašnje društvo.

LSV

Omladina LSV istakla je u saopštenju da smatra da Pastor na ovaj način vređa građane i građanke Vojvodine i da ova izjava ima elemente teške diskriminacije, odnosno rasizma u sebi.
 
- Najmanje što bi predsednik Skupštine AP Vojvodine, trebalo da zna jeste da je Vojvodina dom svih njenih građana koji imaju jednaka prava i obaveze, te da je bilo kakva podela, izuzev podele na dobre i loše ljude, nedopustiva. Predsednik Skupštine AP Vojvodine bi morao biti odgovoran prema građanima koje zastupa i svojim primerom pokazati vrednosti tolerancije i suživota, a ne podele i diskriminacije. A ova izjava ne samo da ne doprinosi smirivanju situacije nakon serije napada na objekte čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice, već može proizvesti nove probleme i podele – navedeno je u saopštenju LSVO.

Omladina Lige podseća da je ovo drugi put u veoma kratkom periodu da je predsednik Skupštine AP Vojvodine nastupio kao lider desničarske stranke, a ne predsednik najvišeg predstavničkog tela građanki i građana Vojvodine.

- Podsetimo, letos je izjavio da je „pravo čudo da je mađarska zajednica opstala“ jer „niko 70 godina nije mario za Mađare u Južnim krajevima“, što ne samo da nije tačno, nego pokazuje da aktuelni predsednik pokrajinskog parlamenta i koalicioni partner u republičkoj vlasti Vojvodinu vidi kao Južni kraj – zaključuje se u saopštenju Omladine LSV.

(BILSV, 22.10.2014)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook