Pisati investitorima koji otvaraju radna mesta, a ne deklaracije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2018. | Komentara: 0

Pisati investitorima koji otvaraju radna mesta, a ne deklaracije

Novi Sad, 04. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da će usvajanje Deklaracije o opstanku Srba samo još više zakomplikovati stanje u regionu.

LSV

Odnosi među zemljama bivše Jugoslavije ionako su na staklenim nogama i nije potrebno novo dolivanje ulja na vatru.

Sasvim je jasno da je Deklaracija za unutrašnju upotrebu, kako vlasti u Beogradu, tako i vlasti u entitetu Republika Srpska i služi za nacionalnu mobilizaciju.

Tragična činjenica je da srpski nacionalizam nije izvukao nikakve pouke iz katastrofalnih dešavanja devedesetih godina, a sličnost ove Deklaracije sa Memorandumom Srpske akademije nauka i umetnosti je velika.

Ovakvi nacionalistički poduhvati mogu izazvati domino efekat u regionu i za očekivati je da vrlo brzo budemo svedoci i nekakvih hrvatskih, bošnjačkih ili albanskih deklaracija.

Nasuprot toga, Liga socijaldemokrata Vojvodine želi da se region bori u privlačenju investicija, u otvaranju radnih mesta i poboljšanju standarda života građana, jer će u suprotnom sve zemlje regiona ostati prazne. Patriotizam je borba za ostanak naših građana u svojim selima i gradovima. Deklaracije o „opstanku“ će građane Balkana sve više voditi u pravcu Beča, Berlina, Dablina ili Sidneja.

Bojan Kostreš,
generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 31. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin je jedan od najskupljih gradova za život

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata, a od početka ove godine u Zrenjaninu je poskupelo grejanje, parking, usluge iznošenja i deponovanja smeća, a nedavno je poskupelo i odvođenje otpadnih voda za skoro 70 procenata.
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 01. 2024. | Komentara: 0

Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da bi dobio orden njegove tajne službe

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođini zahteva od Narodne skupštine Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku formira Anketni odbor koji bi istražio delovanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook