Pisati investitorima koji otvaraju radna mesta, a ne deklaracije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2018. | Komentara: 0

Pisati investitorima koji otvaraju radna mesta, a ne deklaracije

Novi Sad, 04. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da će usvajanje Deklaracije o opstanku Srba samo još više zakomplikovati stanje u regionu.

LSV

Odnosi među zemljama bivše Jugoslavije ionako su na staklenim nogama i nije potrebno novo dolivanje ulja na vatru.

Sasvim je jasno da je Deklaracija za unutrašnju upotrebu, kako vlasti u Beogradu, tako i vlasti u entitetu Republika Srpska i služi za nacionalnu mobilizaciju.

Tragična činjenica je da srpski nacionalizam nije izvukao nikakve pouke iz katastrofalnih dešavanja devedesetih godina, a sličnost ove Deklaracije sa Memorandumom Srpske akademije nauka i umetnosti je velika.

Ovakvi nacionalistički poduhvati mogu izazvati domino efekat u regionu i za očekivati je da vrlo brzo budemo svedoci i nekakvih hrvatskih, bošnjačkih ili albanskih deklaracija.

Nasuprot toga, Liga socijaldemokrata Vojvodine želi da se region bori u privlačenju investicija, u otvaranju radnih mesta i poboljšanju standarda života građana, jer će u suprotnom sve zemlje regiona ostati prazne. Patriotizam je borba za ostanak naših građana u svojim selima i gradovima. Deklaracije o „opstanku“ će građane Balkana sve više voditi u pravcu Beča, Berlina, Dablina ili Sidneja.

Bojan Kostreš,
generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook