Pismo ambasadoru Španije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 14. 02. 2019. | Komentara: 0

Pismo ambasadoru Španije

Novi Sad, 14. februar 2019 - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je pismo ambasadoru Španije Migelu Fuertesu Suaresu, povodom polemike koja se povela nakon njegove izjave da se u španskim zatvorima nalaze direktno izabrani predstavnici građana iz Katalonije.

LSV

U pismu se kaže:

Primite moje najdublje poštovanje, za veliku špansku državu i kulturu, kao i uveravanje da mi je prilikom komentarisanja događanja u vašoj zemlji, poslednja stvar na pameti bila da dovedem u pitanje demokratičnost uređenja Španije.

Moje opservacije su se odnosile isključivo na stvari kojima sam svedočio prilikom održavanja referenduma u Kataloniji ( kao i činjenice da se u španskim zatvorima nalaze direktno izabrani predstavnici građana iz Katalonije, dok je jedan broj tih predstavnika napustio Španiju pod pretnjom dugogodišnjih zatvorskih kazni.

U tom svetlu, meni, kao socijaldemokrati, bilo je vrlo teško da prihvatim da političke zatvorenike i političku emigraciju, koja pri tom nije u vezi sa bilo kakvim oblikom terorističkog delovanja, treba posmatrati kroz demokratsko ustrojstvo države, a koje ja kada je u pitanju Španija, ni najmanje ne sumnjam.

Uz najbolje želje i nadu da ćemo imati prilike da i u direktnom razgovoru razmenimo mišljenja,

S poštovanjem,

Predsednik LSV
Nenad Čanak




Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook