Poboljšati građanski angažman u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 31. 01. 2012. | Komentara: 0

Poboljšati građanski angažman u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Predrag Perkić, ocenio je danas, komentarišući odnos lokalne samouprave i nevladinog sektora u Zrenjaninu, da bi se raspisivanjem tematskih konkursa u mnogome doprinelo poboljšanju građanskog angažmana u gradu.

Zrenjnin

On je na konferenciji za novinare podsetio da lokalna samouprava jednom godišnje objavljuje konkurse za programe i projekte NVO sektora, za šta se iz budžete izdvajaju određena sredstva, koja raspodeljuje imenovana komisija.

– Prošle godine je to bilo tri miliona dinara, a ove godine će kulturno-umetnička društva dobiti dva miliona, a NVO osam. Predlog Lige socijadelmokrata Vojvodine je da se od naredne godine raspisuju konkursi koji će kategorisati aktivnosti organizacija po oblastima, a da se potom, u zavisnosti od prioriteta, izdvajaju sredstva – rekao je Perkić. Dodao je i da bi se na ovaj način pospešio rad aktivnijih nevladinih organizacija, i doprinelo bržem rešavanju problema za koje lokalna samouprava trenutno nema kapaciteta.

– Takođe bi se postigla bolja kontrola utrošenih sredstava i njihove realizacije, a  ona bi, sa druge strane, bila efikasnije uložena. Imenovana komisija bi imala bolji pregled rada NVO sektora u Zrenjaninu i mogućnost da sagleda situaciju i istakne najveće probleme u prvi plan – zaključio je Perkić.

(BILSV, 31. 01. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook