Počela rekonstrukcija magistralnog vrelovoda u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 06. 2012. | Komentara: 0

Počela rekonstrukcija magistralnog vrelovoda u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i direktor JKP Gradska toplana Zrenjanin Vladimir Tešić podsetio je na današnjoj konferenciji za novinare da je prethodna grejna sezona uspešno privedena kraju i najavio rekonstrukciju magistralnog vrelovoda.

Vladimir Tešić

- Već smo počeli sa radovima na Bulevaru Veljka Vlahovića od broja 25 do 41, gde je u toku zamena cevi, a očekujemo da će ovaj posao trajati do kraja ovog meseca. Planiramo u toku leta i da uradimo deo magistralnog vrelovoda na Bulevaru između zgrada od 51 do 61, i sa druge strane magistrale, na potezu od zgrada od 4 do 12, a takođe će se raditi i ogranak prema OŠ „Petar Petrović Njegoš“ – najavio je Vladimir Tešić, objašnjavajući da će se zamena distributivne mreže raditi i u centru, na potezu od Muzičke škole do srednje škole „Nikola Tesla“.

Kako je istakao, u planu je da se, početkom sledećeg meseca, počne sa zamenom magistralnog vrelovoda na potezu od JKP „Gradska toplana Zrenjanin“, kroz Pančevačku ulicu, do pružnog prelaza, a vrednost ove investicije, kako je rekao, je oko 150 miliona dinara nepovratnih sredstava, dobijenih od Ministarstva infrastrukture i energetike RS. Prema Tešićevim rečima, uskoro će krenuti i radovi u ulici Jug Bogdana, na potezu od ugla ulice Save Tekelije do odvajanja za Lesninu i unutar naselja 4. jul.

- Zamenom ovog dela vrelovoda Zrenjanin će dobiti sigurnije i stabilnije snabdevanje toplotnom energijom, a očekujemo i da će se smanjiti gubici na distributivnoj mreži, koji nisu zanemarljivi. Radiće se i redovno održavanje sistema, odnosno proveravaćemo stanje cevi i vršiti zamenu tamo gde je to potrebno – rekao je Tešić.

On je ovom prilikom apelovao na potrošače da koliko god mogu redovno izmiruju svoje obaveze, kako bi se sprečila dugovanja prema Srbijagasu, koja su dovela do toga da račun zrenjaninske Toplane bude blokiran zbog duga u aprilu mesecu ove godine.
- Što je urednije izmiravanje obaveza, to će urednije biti i snabdevanje toplotnom energijom – zaključio je Vladimir Tešić na današnjoj konferenciji za novinare.

(BILSV, 12.06.2012.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook