Pod sistemima za navodnjavanje više od 5.000 hektara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 29. 07. 2015. | Komentara: 0

Pod sistemima za navodnjavanje više od 5.000 hektara

NOVI SAD - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški izjavio je danas da će ove godine više od 5.000 hektara oranica u Vojvodini biti pokriveno sistemom za navodnjavanje. On je potpisao ugovore sa vojvođanskim poljoprivrednicima koji su dobili bespovratna sredstva na konkursima za navodnjavanje i za proizvodnju u plastenicima, ukupne vrednosti 230 miliona dinara.

LSV

Bogaroški je objasnio da će realizacijom potpisanih ugovora novih 1.500 hektara oranica biti pod sistemom za navodnjavanje, i dodao da je ukupna vrednost te investicije veća od 200 miliona dinara, od čega je Pokrajina obezbedila 80 miliona. Precizirao je da je Pokrajina ove godine izdvojila više od 180 miliona dinara za izgradnju sistema za navodnjavanje, a na raspolaganju ima još oko 70 miliona dinara. Podsetio je da resorni sekretarijat subvencioniše sisteme za navodnjavanje registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima.

- Veliko interesovanje poljoprivrednika bilo je i za proizvodnju u plastenicima - kazao je Bogaroški i precizirao da će novim ulaganja biti podignuto više od 9.000 kvadratnih metara plastenika. Naglasio je da je rebalansom obezbeđeno novih 50 miliona dinara za hladnjače, preradu voća i povrća i za pčelare.

(BILSV, 29.07.2015)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook