Podaci o predsedničkim kandidatima moraju biti javni

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 04. 2012. | Komentara: 1

Podaci o predsedničkim kandidatima moraju biti javni

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da bi poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić trebalo da interveniše kako bi podaci o predsedničkim kandidatima koji su od interesa za javnost, poput njihove školske spreme i načina studiranja, postali javni.

aleksandra Jerkov

– Predsednički kandidati u ovoj kampanji nisu privatna lica, oni su ljudi koji traže poverenje građana za najvažniju državnu funkciju i s tim u skladu moraju sve relevantne informacije o sebi dostaviti svim zainteresovanim građanima – izjavila je Jerkova novinarima.

Ona je istakla da nikada i nije tvrdila da predsednički kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić nije diplomirao, već da je postavila pitanje gde se i kako školovao. Ona, kako je navela, ostaje pri pitanju gde je Tomislav Nikolić diplomirao, kada je upisao studije, kako je studirao, da li je bio dobar student, da li je polagao ispite, da li je dolazio na predavanja, da li su drugi studenti prisustvovali polaganju njegovih ispita.

– Sama nervoza koju je izazvalo postavljanje ovog pitanja i činjenica da je postavljanje pitanja osnov za pretnju tužbom od strane SNS uverava nas u to da postoji nešto problematično kada je u pitanju školovanje predsedničkog kandidata Tomislava Nikolića i da postoje razlozi zbog čega je čitavo njegovo školovanje obavijeno velom misterije –  kazala je Jerkov.

– Ako je 2007. godine, kako je danas rečeno, Tomislav Nikolić diplomirao, zašto je 2008. godine na predsedničkim i parlamentarnim izborima učestvovao kao kandidat sa srednjom stručnom spremom i zanimanjem građevinskog tehničara – upitala je Jerkov.

Prema njenim rečima, Nikolić je u aprilu 2006. godine izjavio da studira prava u Kragujevcu i da će diplomirati za godinu dana, a diplome koje su danas pokazane ukazuju da jeste diplomirao za godinu dana, ali ne na pravima u Kragujevcu, nego na ekonomiji u Novom Sadu.

– Njegovo visoko obrazovanje se prvi put pominje 2012. na sajtu SNS, gde u njegovoj biografiji piše da je završio ekonomiju u Novom Sadu na fakultetu za industrijski menadžment i ekonomiju. Obaveštena sam na tom fakultetu da Tomislav Nikolić nije diplomirao na toj visokoškolskoj ustanovi – rekla je Jerkova.

(BILSV, 26. 04. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook