Podrška novinarima Danasa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 09. 11. 2018. | Komentara: 0

Podrška novinarima Danasa

Novi Sad, 09. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pruža punu podršku uredništvu i novinarima dnevnog lista Danas. 

Pritisci predstavnika vlasti na medije su krajnje nedopustivi i LSV zahteva da brutalni napadi na Danas budu bez odlaganja prekinuti. 

LSV

Karikatura je osnovni vid slobode izražavanja i svaka vlast koja je pokušala da zabrani karikaturu ostala je u sećanju kao represivna i autokratska. 

Očekujemo od ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića da zaštiti novinare Danasa, ali i svih drugih medija.

Jedan od osnovnih temelja demokratskih sistema je i pravo na slobodu misli i slobodu govora. Nadamo se da vlast u Srbiji neće ugrožavati te temelje.

Portparol
 Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook