Podrška sufinansiranju biomedicinski potpomognute oplodnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 10. 2014. | Komentara: 0

Podrška sufinansiranju biomedicinski potpomognute oplodnje

NOVI SAD - Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine podržali su danas Predlog pokrajinske skupštinske odluke o pravu na sufinansiranje troškova za biomedicinski potpomognuto oplođenje za drugo, treće i svako naredno dete.

LSV

Tokom rasprave poslanik LSV Robert Kolar je ukazao da će navedena odluka imati potpuni smisao tek kada ne bude kampanjska ili jednokratna odluka, nego kada postane sistemsko, stalno rešenje koje će se redovno svake godine nalaziti u budžetu.
– Moram  priznati da se radujem kada vidim da u projekciji budžeta postoji opcija od 100 miliona za 2015. i 100 miliona za 2016.  i Liga socijaldemokrata Vojvodine će dati svoj maksimalni doprinos da to sa nivoa projekcije dođe do nivoa redovne budžetske stavke – naveo je Kolar. On je ocenio da je navedeno sufinansiranje vantelesne oplodnje samo jedan segment borbe za bolju demografsku sliku Vojvodine, verovatno jedan od najznačajnijih, ali da je neophodno da u narednim budžetima, pogotovo Sekretarijata za zdravstvo, bude u dovoljnoj meri opredeljenih sredstava za pozicije koje se bave očuvanjem zdravlja i života.
– Prevencija, s jedne strane, dijagnostika, daleka dijagnostika, to su sve stvari sa kojima se građanke i građani Vojvodine susreću svakodnevno, u ogromnim redovima, čekaonicama, zakazivanjma i svemu ostalom što je posledica nedovoljne uređenosti ove oblasti. To je takođe jednako važan aspekt za poboljšanje demografske slike, kao i donošenje novog života – rekao je Kolar. Dodao je da će pravi posao biti napravljen tek kada se napravi balans u pomoći povećanja rađanja i očuvanja zdravlja i očuvanja života, za šta će se LSV zalagati.

(BILSV, 28. 10. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook