Poklonjene knjige osnovnoj školi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 10. 05. 2012. | Komentara: 0

Poklonjene knjige osnovnoj školi

ZRENJANIN - Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, po većinskom izbornom sistemu Vladimir Vasiljev, zajedno sa predsednicom Gradskog odbora Omladine LSV u Zrenjaninu Božanom Vukadinović, poklonio je danas zrenjaninskoj OŠ "Đura Jakšić" knjige, koje su omladinke i omladinci sakupili tokom akcije "Knjiga se srcem daje".

LSV

- LSV već devetu godinu zaredom organizuje ovu akciju, a  mlade aktivistkinje i  aktivisti prikupljene knjige od darodavaca svih uzrasta i profila, poklanjaju  školama i drugim ustanovama – istakao je Vladimir Vasiljev, dodajući da se na taj način daje doprinos kulturnoj razmeni, ali i  podstiču  građanke i građani na humanosti i solidarnost.

- Naša akcija svake godine ima sve veći odziv i efekat, a  kao i sve aktivnosti Lige, usmerena je na opšte dobro svih, zato što živimo ovde – poručio je Vasiljev koji je danas OŠ “Đura Jakšić” uručio preko sto knjiga. Božana Vukadinović je podsetila da se tradicionalnom akcijom skupljanja knjiga i kasnije njihovim poklanjanjem, pomaže školama u Zrenjaninu i mladim ljudima kod kojih se promoviše navika pomaganja i afirmiše kultura čitanja. Kako je istakla, na taj način doprinosi se sredini u kojoj se živi i u kojoj mlade Zrenjaninke i Zrenjaninci treba i da ostanu.

(BILSV, 10.05.2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook