Pokrajinska skupština prestala da bude mesto na kom se sprovodi politika o Vojvodini

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 29. 10. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinska skupština prestala da bude mesto na kom se sprovodi politika o Vojvodini

NOVI SAD - Predstavnici poslaničke grupe Vojvođanski front, koju čine Liga socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanska partija, istakli su danas da neće podržati Igora Mirovića i njegova rešenja za pokrajinske sekretare. LSV i Vojvođanska partija najavili su da će biti najsnažnija opozicija pokrajinskoj vlasti koju predvodi Srpska napredna stranka.

LSV
 
Prema rečima šefa poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislava Bogaroškog osnovna zamerka je da je pokrajinska skupština prestala da bude mesto na kom se sprovodi politika o Vojvodini. 
 
- U prethodnom mandatu Igora Mirovića, prva tačka ekspozea odnosila se na Zakon o finansiranju i Zakon o nadležnostima. Pre tri godine izrazio je nadu da je to poslednji budžet koji će se usvajati bez zakonskog okvira, da bi se sve završilo time da to nije pitanje kojim pokrajinska skupština može da se bavi, nego je to pitanje kojim se bavi Skupština Srbije. Skupština AP Vojvodine ima pravo, a mi kao poslanici imamo obavezu, da predlažemo zakone Skupštini Srbije i to pravo u prethodne četiri godine nije iskorišćeno, a neće biti iskorišćeno ni u naredne četiri godine – poručio je Bogaroški.
 
On kaže da nije zadatak pokrajinske administracije da potroši pare koje stignu iz Beograda, nadajući se da će to biti sedam odsto ili nešto približno tome. 
 
- Zadatak je da postavi zakonski i strateški okvir koji će omogućiti stabilnost finansiranja AP Vojvodine. Taj posao nije urađen u prethodnom mandatu, a to, po svemu sudeći, neće biti urađen ni u sledećem mandatu. Zbog toga Vojvođanski front neće podržati Igora Mirovića i njegova rešenja za pokrajinske sekretare – zaključio je Bogaroški.

On je rekao i da se čekalo do poslednjeg dana za formiranje Pokrajinske vlade, jer se o njenom sastavu odlučivalo na nekom drugom mestu.
 
(SzILSV, 29.10.2020)Odbori LSV | Četvrtak, 03. 12. 2020. | Komentara: 0

Ravnopravnost i bolji život osoba sa invaliditetom svakodnevna su obaveza svih građanki i građana

Članice i članovi Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad žele da danas, 3. decembra, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, podsete javnost na to da ravnopravnost i bolji život osoba sa invaliditetom jesu i moraju biti svakodnevni zadatak, ne samo institucija, nego i svih građana.
Izjave | Utorak, 01. 12. 2020. | Komentara: 0

Nisu važni glasovi, nego promene u ovoj zemlji

Svet posle korone biće mnogo drugačiji i tražiće nova rešenja, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući u emisiji „Ćirilica“ na televiziji Happy rekao da je ono najosnovnije da što više ljudi preživi koronu. Rekao je i da je njegov primarni cilj u politici da se čuje drugačije mišljenje od onog kojim se građanima puni mozak.
Izjave | Ponedeljak, 30. 11. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Odluka Vučića o ambasadoru Crne Gore najmudriji potez

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povlačenjem odluke o proterivanju ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića iz Srbije učinio najmudriji politički potez u proteklih nekoliko meseci, kada je reč o odnosima prema susedima.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook