Pokrajinska vlada da saopšti istinu o zagađenju kod Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 05. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da saopšti istinu o zagađenju kod Novog Sada

Novi Sad, 12. maj 2020 - Pokrajinska vlada, odnosno Sekretarijat za urbanizam, zaštitu životne sredine i Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, sa nadležnim inspekcijskim službama za zaštitu životne sredine i vodoprivredu, dužni su da građanima hitno, a po mogućnosti već danas, saopšte punu istinu u vezi sa navodima o zagađenju Dunava kod Novog Sada.

LSV

U medijima su se juče popodne pojavile fotografije naftne ili mrlje od mašinskog ulja kod naselja Kamenjar, a prema navodima očevidaca mrlja je dužine nekoliko stotina metara.

Ovakav incident morao bi biti apsolutni prioritet u radu nadležne pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine.

Javnost ima pravo da hitno dobije sve informacije o stepenu mogućeg zagađenja i posledicama.

Ujedno očekujemo pun angažman policije i svih drugih nadležnih službi kako bi krivac ili krivci bili što pre identifikovani, a javnost o tome obaveštena.

Vojvođanski front- ujedinjeni za Novi Sad
(Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Zajedno za Vojvodinu)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook