Pokrajinska vlada ne sme da ćuti, dok vojvođanske opštine trpe

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 16. 05. 2017. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada ne sme da ćuti, dok vojvođanske opštine trpe

Novi Sad, 16. maj 2017 - Uprkos činjenici da je Republika Srbija prevarena i da su od čitavog Južnog toka ostale samo dve zavarene cevi u Šajkašu, NIS je i dalje u većinskom ruskom vlasništvu i prema pisanju pojedinih medija crpi domaće rezerve nafte i gasa u Vojvodini takvim tempom da bi ih mogao isprazniti do 2021.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje: Šta radi Pokrajinska vlada da sve to promeni? Kada se može očekivati da u koordinaciji sa republičkom vladom i resornim ministarstvom pokrene pitanje pre svega održivog korišćenja naših rezervi nafte i gasa, kao i povećanja rudne rente?

Umesto da plati zakonskih sedam odsto, NIS sebi daje za pravo da naše energente crpi po rudnoj renti od svega tri odsto, čime je naša država od 2009. do 2016. zakinuta za više od 200 miliona dolara.

Ta razlika se izbija iz džepa pre svega vojvođanskim opštinama gde se crpe nafta i gas, i gde ljudima pucaju kuće, njive se gaze, zagađuje životna sredina i oštećuju putevi - počev od Kikinde i Mokrina, preko Novog Kneževca i Kanjiže, do Zrenjanina, Sečnja, Srbobrana i Turije.

Pokrajinska vlada ne sme da ćuti dok vojvođanske opštine trpe.

Naredno pitanje kojim bi pokrajinska vlast trebalo da se pozabavi jeste Informacija o obeštećenju Vojvodine po osnovu ulaganja građana pokrajine u izgradnju „Naftagasa“ i drugih delova Naftne industrije Srbije.

Podsetimo, nju je nakon šestogodišnjeg insistiranja LSV Skupština Vojvodine usvojila i prosledila republičkoj i Pokrajinskoj vladi pre dve i po godine.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook