Pokrajinska vlast da počne da štiti interese Vojvodine

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 01. 12. 2018. | Komentara: 0

Pokrajinska vlast da počne da štiti interese Vojvodine

Novi Sad, 01. decembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava nadu da je vojvođanska administracija, koju vodi Srpska napredna stranka, završila sa proslavom prisajedinjenja Vojvodine Srbiji i da će u što kraćem roku početi da se rešavaju nagomilani problemi građanki i građana naše pokrajine.

LSV

Imali smo ovih dana  priliku da čujemo puno izjava sa snažnim patriotskim nabojem. Čuli smo u nedelju i govor člana predsedništva susedne države Milorada Dodika, koji  je u sred Vojvodine vodio svoje političke ''ratove''. Sremci su imali priliku da čuju i Svetlanu Ražnjatović.

Pitamo se kada ćemo moći da čujemo nešto i o pravim problemima Vojvodine?

Nadamo se da će pokrajinski premijer Igor Mirović, sa istim žarom sa kojim je proslavio prisajedinjenje, progovoriti i Zakonu o finansiranju Vojvodine. Želimo da znamo koji su planovi u pravcu, konačnog, usvajanja tog zakona!

Nedavno je Statistički zavod Republike Srbije saopštio podatke o prosečnim platama u zemlji za septembar. Zaposleni vojvođanski radnici su prosečno zaradili 45.568 dinara, ili 2.352 dinara manje od republičkog proseka. Dakle, radnici u Vojvodini danas imaju 5.1% nižu zaradu od republičkog proseka. Znaju li u pokrajinskoj Vladi da je samo pre 30 godina radnik u Vojvodini zarađivao i 40% više od republičkog proseka.

Pokrajinska Vlada i Skupština moraju se baviti ovim pitanjima!

Propadanje Vojvodine se nastavlja i nema vremena za proslave na kojima dominiraju osuđene turbo folk pevačice i Milorad Dodik.

Vojvodina je iz dana u dan siromašnija. Građana Vojvodine je sve manje. Sela su pusta.

Vreme je da vlast založi za interese Vojvodine!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Nedelja, 16. 12. 2018. | Komentara: 0

Vlast se hvali pravima nacionalnih zajednica, a u praksi brojni problemi

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije i njeno ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu da mnogo više pažnje posvete rešavanju nagomilanih problema pripadnika nacionalnih zajednica.
Saopštenja | Subota, 15. 12. 2018. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast zaboravila da u decembru pada sneg

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita lokalne vlasti u Zrenjaninu zašto nisu spremno ušle ni u ovu zimu?
Saopštenja | Subota, 15. 12. 2018. | Komentara: 0

Srbija za sedam godina izgubila grad veličine Novog Sada, Zrenjanina i Vršca zajedno

Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugo upozorava na katastrofalne podatke koji govore o depopulaciji naše zemlje. Poslednji podaci  Republičkog zavoda za statistiku kažu da će u Republici Srbiji na kraju 2018. godine živeti svega 7 miliona ljudi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook