Pokrajinska vlast da počne da štiti interese Vojvodine

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 01. 12. 2018. | Komentara: 0

Pokrajinska vlast da počne da štiti interese Vojvodine

Novi Sad, 01. decembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava nadu da je vojvođanska administracija, koju vodi Srpska napredna stranka, završila sa proslavom prisajedinjenja Vojvodine Srbiji i da će u što kraćem roku početi da se rešavaju nagomilani problemi građanki i građana naše pokrajine.

LSV

Imali smo ovih dana  priliku da čujemo puno izjava sa snažnim patriotskim nabojem. Čuli smo u nedelju i govor člana predsedništva susedne države Milorada Dodika, koji  je u sred Vojvodine vodio svoje političke ''ratove''. Sremci su imali priliku da čuju i Svetlanu Ražnjatović.

Pitamo se kada ćemo moći da čujemo nešto i o pravim problemima Vojvodine?

Nadamo se da će pokrajinski premijer Igor Mirović, sa istim žarom sa kojim je proslavio prisajedinjenje, progovoriti i Zakonu o finansiranju Vojvodine. Želimo da znamo koji su planovi u pravcu, konačnog, usvajanja tog zakona!

Nedavno je Statistički zavod Republike Srbije saopštio podatke o prosečnim platama u zemlji za septembar. Zaposleni vojvođanski radnici su prosečno zaradili 45.568 dinara, ili 2.352 dinara manje od republičkog proseka. Dakle, radnici u Vojvodini danas imaju 5.1% nižu zaradu od republičkog proseka. Znaju li u pokrajinskoj Vladi da je samo pre 30 godina radnik u Vojvodini zarađivao i 40% više od republičkog proseka.

Pokrajinska Vlada i Skupština moraju se baviti ovim pitanjima!

Propadanje Vojvodine se nastavlja i nema vremena za proslave na kojima dominiraju osuđene turbo folk pevačice i Milorad Dodik.

Vojvodina je iz dana u dan siromašnija. Građana Vojvodine je sve manje. Sela su pusta.

Vreme je da vlast založi za interese Vojvodine!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Događaji | Sreda, 22. 05. 2019. | Komentara: 0

Za Vojvođanski front - osim Vojvodine - nema rezervnog plana!

Na tribini “Vojvođanskog fronta“ u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije u Žablju, govorili su pred okupljenim građanima predstavnici ove dve stranke.
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje tvrdnje narodnog poslanika Marijana Rističevića da su sudije Miodrag Majić i Omer Hadžiomerović oslobodili Gnjilansku grupu. Rističević je sudije optužio da su presudu doneli „vrlo verovatno za novac“.
Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Da li su Pupin ili Superhik krivi za povećanje poreza Novobečejcima i do 300%

Većina Novobečejaca je bila neprijatno iznenađena kada su im u proteklih nekoliko dana stigla poreska rešenja uvećana nekima za 50%, nekima za 100%, a bilo je i onih kojima su poreska rešenja na imovinu bila povećana 300%. Liga socijaldemokrata Vojvodine je na molbu mnogobrojnih nezadovoljnih građana pokušala da dođe do odgovora zašto su se desile tako velike promene i udari na njihov budžet.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook