Pokrajinska vlast da počne da štiti interese Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 01. 12. 2018. | Komentara: 0

Pokrajinska vlast da počne da štiti interese Vojvodine

Novi Sad, 01. decembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava nadu da je vojvođanska administracija, koju vodi Srpska napredna stranka, završila sa proslavom prisajedinjenja Vojvodine Srbiji i da će u što kraćem roku početi da se rešavaju nagomilani problemi građanki i građana naše pokrajine.

LSV

Imali smo ovih dana  priliku da čujemo puno izjava sa snažnim patriotskim nabojem. Čuli smo u nedelju i govor člana predsedništva susedne države Milorada Dodika, koji  je u sred Vojvodine vodio svoje političke ''ratove''. Sremci su imali priliku da čuju i Svetlanu Ražnjatović.

Pitamo se kada ćemo moći da čujemo nešto i o pravim problemima Vojvodine?

Nadamo se da će pokrajinski premijer Igor Mirović, sa istim žarom sa kojim je proslavio prisajedinjenje, progovoriti i Zakonu o finansiranju Vojvodine. Želimo da znamo koji su planovi u pravcu, konačnog, usvajanja tog zakona!

Nedavno je Statistički zavod Republike Srbije saopštio podatke o prosečnim platama u zemlji za septembar. Zaposleni vojvođanski radnici su prosečno zaradili 45.568 dinara, ili 2.352 dinara manje od republičkog proseka. Dakle, radnici u Vojvodini danas imaju 5.1% nižu zaradu od republičkog proseka. Znaju li u pokrajinskoj Vladi da je samo pre 30 godina radnik u Vojvodini zarađivao i 40% više od republičkog proseka.

Pokrajinska Vlada i Skupština moraju se baviti ovim pitanjima!

Propadanje Vojvodine se nastavlja i nema vremena za proslave na kojima dominiraju osuđene turbo folk pevačice i Milorad Dodik.

Vojvodina je iz dana u dan siromašnija. Građana Vojvodine je sve manje. Sela su pusta.

Vreme je da vlast založi za interese Vojvodine!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook