Pokrenut ciklus tribina na temu poljoprivrede

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

Pokrenut ciklus tribina na temu poljoprivrede

PANČEVO - Pred brojnim poljoprivrednicima, okupljenim na poziv MO LSV Banatski Brestovac i GrO LSV Pančevo, sinoć je u Banatskom Brestovcu održana tribina na kojoj je dr. Radovanka Jakovljev-Lazić  održala predavanje na temu organske prozvodnje, preventive i zaštite bilja i upotrebe hemijskih preparata u povrtarstvu.

Pancevo20111217

To je ujedno bila i prilika da se dr. Jakovljev-Lazić, osim kao stručnjak, predstavi i kao buduća predstavnica GrO LSV Pančevo u oblasti poljoprivrede.

Ciklus tribina


- Odlučili smo da započnemo ciklus javnih tribina na temu poljoprivrede iz dva razloga. Najpre zato što je jedna od programskih okosnica Lige socijaldemokrata Vojvodine upravo poljoprivreda kao najveći razvojni potrencijal naše nekada najbogatije žitnice, a naročito u Pančevu, čiji je poljoprivredni atar, uvek bio jedan od najplodnijih u regionu. Mi, kao ligaši, svoje aktivnosti prevashodno usmeravamo na razvoj poljoprivrede, kao i svih infrastrukturnih sadržaja koji unapređuju uslove i mesto rada naših paora, od atarskih puteva, do uređenja kanala, kišne kanalizacije, bunara, seoskih pijaca, ali i bolji status samih poljoprivrednika - rekla je Marinika Čobanu, predsednica IO GrO LSV Pančevo
- Drugi razlog je taj što je na teritoriji Grada Pančevo, naseljeno mesto Banatski Brestovac postalo poznato po svom Udruženju povrtara i svojim paprikarima, a naročito zbog uspešnog umrežavanja i zajedničkog plasmana na domaćem tržištu. A, gde je puno posla, tu je i puno pitanja na koja naša predstavnica može najadekvatnije da odgovori –.dodala je ona.
Bolji zajedno
Domaćin tribine, Marko Samardžić, predsednik MO LSV Banatski Brestovac, kazao je da ova mesna organizacija sprovodi svakodnevnu anketu i sakuplja pitanja poljoprivrednika i prevashodno povrtara. Na ta pitanja, dr. Jakovljev-Lazić će odgovarati u kontinuitetu, kako savetima, tako i izlaženjem na teren. - Iz dugogodišnje prakse znam da svako voli da je njegov rod najbolji, kao i da niko neće da prizna kada ima problema, bilo da je u pitanju neznanje ili, prosto, loša okolnost. To je problem koji najpre moramo prevazići i otvoreno razgovarati o svemu što vas muči, zato što samo umreženi i ujedinjeni, samo razmenom znanja i primenom dobrih iskustava, svaki pojedinac može doprineti boljem prihodu zajednice, a samim tim i vašeg sela – naglasila je dr. Jakovljev-Lazić.Ona je nizom konkretnih primera objasnila prisutnima šta treba preduzeti u rizičnim situacijama ili kao preventivne mere za zaštitu bilja, što je otvorilo aktivnu diskusiju sa nizom pitanja. Zainteresovanost poljoprivrednika za ovaj način rada i pomoći koju je MO Banatski Brestovac i GrO LSV Pančevo otpočeo ovom tribinom, rezultiralo je dogovorom da se ova praksa nastavi, naročito u periodu nakon zimske sezone, odnosno kada počnu poljski i povrtarski radovi. Nakon ove prve u nizu poljoprivrednih tribina u Pančevu, sledeća je zakazana za 28. decembar, u Vojlovici.

(BILSV, 17122011)Izjave | Sreda, 21. 04. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Zakon o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe što pre usvojiti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podržao je skup koji je juče održao Socijalni kanabis klub, kojim je Srbija pozvana da usvoji zakon o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe. 
Odbori LSV | Utorak, 20. 04. 2021. | Komentara: 0

Novi Sad je pokazao da nema mesta fašizmu i fašistima!

Novi Sad je juče još jednom jasno poručio da fašizmu i fašistima nema mesta na njegovim ulicama.
Iz medija | Ponedeljak, 19. 04. 2021. | Komentara: 0

Nova vlast prodaje crnogorski interes ruskom kupcu

Dobar dio sadašnje vlasti u Crnoj Gori vidim kao preprodavce crnogorskog nacionalnog interesa ruskom kupcu – uz djelove političkog establišmenta u Srbiji kao posrednike u toj trgovini - kaže predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak za podgoričku „Pobjedu“. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook