Pokrenuti krivični postupak protiv Radete

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 26. 07. 2018. | Komentara: 0

Pokrenuti krivični postupak protiv Radete

Novi Sad, 26. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine je užasnuta reakcijom potpredsednice skupštine Srbije Vjerice Radete na vest o smrti predsednice Udruženja „Majke Srebrenice“  Hatidže Mehmedović. Morbidnost koja izlazi iz svih okvira političkog delovanja morala bi da zgrozi svakog humanog i civilizovanog čoveka.

LSV

Kroz delovanje Vjerice Radete i njenog šefa, Šešelja, vidi se sav užas društva koje se nije suočilo da strašnim zločinima za koje je odgovorno. Negacija genocida u Srebrenici, ali i poništavanje elementarne humanosti svedoče o istinski zločinačkom karakteru Srpske radikalne stranke. I ovoga puta je, nažalost, potvrđena ispravnost stava LSV o neophodnosti zabrane ove po svemu fašističke političke organizacije.

Duboko frustrirana, nesrećna, netalentovana i po svemu neuspešna političarka kakva je Vjerica Radeta ima pravo na svoje lične mržnje i borbu sa vlastitim demonima. Ali naše društvo ne sme da bude talac bilo čijih političkih i psiholoških poremećaja. 

Vjerica Radeta mora biti hitno smenjena sa mesta potpredsednice Skupštine Srbije i bez odlaganja joj se mora oduzeti poslanički imunitet. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine od tužilaštva očekuje da radi svoj posao i pokrene krivični postupak protiv Radete.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook