Policija da zaštiti Novosađane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 27. 07. 2022. | Komentara: 0

Policija da zaštiti Novosađane

Novi Sad, 27. jul 2022 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad podržava inicijativu da se utvrdi ko je tukao Novosađane 21. jula ispred Skupštine Vojvodine i da se odgovorni procesuiraju. 

LSV

Protest je legitiman način izražavanja stavova, ali pozivamo sve strane na suzdržanost i na mirne proteste najavljene za četvrtak, kako se ne bi ponovili događaji od prošle nedelje. 

Kako sa pomenutog događaja postoje fotografije i video zapisi, a i sam načelnik novosadske policije Goran Radonjić je bio prisutan,sigurni smo da nadležnim organima neće biti teško da identifikuju i procesuiraju osobe koje su tukle naše sugrađane.

Nedopustivo je da građani i građanke budu prebijani od strane privatnog obezbeđenja, a da policija ne reaguje. 

Policija ne sme da zauzima strane i ne sme da dozvoli da se ponovo pojave angažovana civilna lica koja će na sebe preuzeti posao policije, jer je to krivično delo.

Ukoliko dođe do nasilja i naši sugrađani budu opet napadnuti od strane batinaša, smatramo da je odgovornost isključivo na načelniku Policijske uprave Novi Sad Goranu Radonjiću i ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu, jer nisu sposobni da obezbede sigurnost naših sugrađana.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook