Politika sile u državnim organima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 05. 04. 2017. | Komentara: 0

Politika sile u državnim organima

Novi Sad, 05. april 2017 - Nakon prisustva Zorana Milojevića zvanog Zelja na konferenciji Srpske napredne stranke, Liga socijaldemokrata Vojvodine od pravosudnih organa zahteva da nastavi postupak po prijavi za prebijanje i kidnapovanje iz 2013. godine.

LSV

Nedopustivo je da osobe koje su optužene za teška krivična dela, izbegavaju preuzimanje odgovornosti. Još je gore, ako su angažovani u institucijama i organima osnovanim od strane Vlade Republike Srbije.

Među licima angažovanim u Kancelariji za Kosovo i Metohiju kad ju je vodio Aleksandar Vulin, nalazio se i Zoran Milojević, optužen u slučaju teškog krivičnog dela protivpravnog lišavanja slobode, koji i dalje ne odgovara za incident koji je izazvao 2013. godine.

Sa druge strane, Milojević učestvuje u pregovorima Beograda i Prištine, pojavljuje se u javnosti sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem.

Budući da smo ostali bez odgovora na pitanja postavljena pre nekoliko meseci i dalje nas zanima da li postoji sistem bezbednosne procene, po kom se primaju savetnici i saradnici u ministarstvima i vladinim kancelarijama.

Prvo je to bio Miša Vacić, portparol ultradesničarskog pokreta, osuđivan zbog pripadnika LGBT populacije i posedovanja oružja, a sada i Zoran Milojević, osoba prozvana da je „glavni batinaš vladajuće političke stranke“, koji se predstavlja kao „privatnik“, a učestvuje u pregovorima po pitanju telekomunikacija u ime Vlade Republike Srbije?

Neophodno je prekinuti primenu dvostrukih kriterijuma, gde postoje oni koji su zaštićeni od krivičnog gonjenja. Tužilaštvo i sudstvo moraju pokazati nezavisnost u svom radu, koje mora biti u interesu svih građana i građanki Republike Srbije, zbog čega Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira na odgovorima u slučaju Zorana Milojevića.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović

 



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook