Pomoć šestočlanoj porodici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 0

Pomoć šestočlanoj porodici

NOVI SAD - Mesni odbor „Dunav“ Gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je humanitarnu akciju povodom obeležavanja međunarodnog Dana deteta prilikom koga su članice i članovi ovog odbora odneli pakete pomoći jednoj porodici koja živi u blizini stare fabrike „Niva“.

Humanitarnja akcija MO Dunav

Inicijatorka akcije, predsednica MO „Dunav“ Biljana Duduković podsetila je na važnost obeležavanja ovog datuma i davanja pomoći uopšte onima kojima je ona zaista neophodna.

- Ova akcija prevazišla je okvire ovog mesnog odbora, s obzirom na to da su nam se priključili i drugi, donirajući hranu, odeću, obuću, igračke i druge neophodne stvari. Na našu radost, nisu učestvovali samo članovi LSV ili njeni simpatizeri, već su i mnogi građani prepoznali koliko je bitno pružiti pomoć ovoj porodici - kazala je Duduković podsetivši da je pomoć prikupljana za šestočlanu porodicu - samohranu majku petoro dece, dečake od osam i šest godina  i devojčice od pet i tri godine, kao i 15 meseci stare devojčice koja je bolesna.

Ona se zahvalila na podršci predsedniku IO GrO LSV Novi Sad Robertu Kolaru i na novčanoj pomoći koju su donirali članice i članovi MO “Narodni heroji” na čelu sa Dušanom Tomićem. Akciji su prisustvovale i predsednica Foruma žena GrO LSV Novi Sad Baršonj Golubović i članica IO GrO LSV Novi Sad i kandidatkinja za odbornicu u Skupštini grada Kristina Meneši.

Svetski Dan deteta obeležava se od 1989. godine kada je Generalna skupština UN usvojila Konvenciju o pravima deteta, kao prvi međunarodni dokument u oblasti ljudskih prava koji se posebno bavi decom. U Srbiji oko 140.000 dece živi ispod granice siromaštva. Najugroženija su deca do 13 godina, pošto je u toj kategoriji siromašno svako sedmo dete. Prema podacima Ministarstva rada i socijalne politike, među korisnicima socijalne pomoći u Srbiji ima oko 60.000 dece.

(BILSV, 22.11.2011.)



Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook