Ponovo kršeni zakoni u zrenjaninskoj skupštini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 08. 2012. | Komentara: 0

Ponovo kršeni zakoni u zrenjaninskoj skupštini

ZRENJANIN - Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine i bivši predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton upozorio je funkcionere koji su sada na pozicijama u lokalnoj samoupravi Zrenjanina da nezakonitostima ne mogu daleko dogurati.

Aleksandar Marton

- LSV čeka odluku Upravnog suda, kojom će bezakonje, uspostavljeno 6. jula biti poništeno. Podsetio bih da je nezakonitosti bilo i pred konstitutivnu sednicu Skupštine grada i da takve stvari i ti pritisci na odbornike i jesu plodno tlo za dalje nezakonite radnje - izjavio je Marton na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare. Podsetio je i da je LSV neposredno pred održavanje druge sednice istakla da ne želi da učestvuje u nastavku farse.

On je postavio pitanje šta se može očekivati u nastavku političkog rada od nekog ko preotme odbornike drugih stranaka i odvede ih u karantin, u hotel na 55 kilometara od Zrenjanina, potom dođe na sednicu autobusom u pratnji džipova i privatnog obezbeđenja i preslišava novinare i procenjuje treba li ih pustiti u skupštinsku salu.

- Desetine protivzakonitih, ali i protivustavnih postupaka govore da se radi o grupaciji ljudi koji ne haju za Ustav i zakone. Radili su sa 33 odbornika, bez kvoruma, smenjivali nestranačke kadrove, delili odbornicima odluke komisija sa potpisom predsednika, a da se komisije nisu ni sastale. Ustanovili su nekakve pomoćnike, a da njih nema nigde u zakonu. Odbornika DS udaljili iz sale jer mu nije potvrđen mandat, a osam sati kasnije dva odbornika SNS i DSS bez potvrđenog mandata glasali su sami za sebe - rekao je Aleksandar Marton.

Dodao je da je 21. avgust 2012. godine bio još jedan tužan dan za zrenjaninsku demokratiju.
- LSV je bila u pravu što nije učestvovala u ovoj sramoti, ali je pomno pratila. Baš zato, još jednom pozivamo Upravni sud, ali i ostale organe naše države da reaguju što pre i spreče totalan sunovrat Zrenjanina - apelovao je bivši predsednik Skupštine grada Zrenjanina.

(BILSV, 23.08.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook