Ponovo se (ne) radi obilaznica

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 13. 11. 2018. | Komentara: 0

Ponovo se (ne) radi obilaznica

Zrenjanin, 13. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje predstavnike vladajuće većine što izgradnja obilaznice oko Zrenjanina još nije započeta.

LSV

Ispostavilo se da su bile opravdane zabrinost i sumnja koje smo izrazili kada je ponovo, po ko zna koji put, pre 20-ak dana najavljena izgradnja dela obilaznice, jer radovi nisu još ni započeti. Otvaranje je bilo vrlo pompezno, uz prisustvo ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, direktora JP “Putevi Srbije”, sa radnicima i građevinskim mašinama u pozadini, za najavljeni deo izgradnje dat je rok do septembra 2019. godine, a samo dan nakon svečanog otvaranja gradilište je ostalo pusto i tako je i do dan danas.

Ovakvim ponašanjem naprednjačka većina ponovo pokazuje neodgovornost, zanemarivanje interesa građana i nesposobnost.

Podsećamo još jednom, gradski čelnici od 2012. godine redovno najavljuju radove sa obećanjem da će kompletna obilaznica biti završena do 2016. godine. Osim što obilaznica nije završena kako je planirano, izrazili smo sumnju i u ispravnost namera vladajuće većine kada je u pitanju cena. Naime, najpre je rečeno da je za nastavak izgradnje obilaznice obezbeđeno 654 miliona dinara, da bi zatim bio potpisan protokol o načinu izgradnje druge faze obilaznice oko grada sa Putevima Srbije vredan 775 miliona dinara, dok se ovih dana govori o vrednosti radova  od 350 miliona dinara plus PDV.

Predsednica Vlade Republike Srbije izjavila je pre nekoliko dana pri otvaranju obilaznice oko Bavaništa da je u prethodne 4 godine izgrađeno 160 kilometara autoputeva, a da će do kraja godine biti izgrađeno još 30 kilometara. Zrenjaninu se već 6 godina obećava obilaznica, ali ništa od nje. Postavljamo pitanje da li smo mi manje važni od ostalih gradova i opština ili samo imamo najnesposobniju lokalnu vlast?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine godinama konstantno upozorava na neispunjena obećanja o izgradnji obilaznice na sednicama Skupštine grada, u obraćanjima javnosti, putem traženja informacija od javnog značaja i postavljanja odborničkih pitanja, ali gradski čelnici na sve to ostaju nemi.

LSV zahteva od predstavnika vladajuće koalicije da prestanu sa izigravanjem interesa građana i završe posao koji su obećali ili da podnesu ostavke.

mr Dejan Čapo
predsednik odborničke grupe
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada ZrenjaninaDogađaji | Sreda, 22. 05. 2019. | Komentara: 0

Za Vojvođanski front - osim Vojvodine - nema rezervnog plana!

Na tribini “Vojvođanskog fronta“ u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije u Žablju, govorili su pred okupljenim građanima predstavnici ove dve stranke.
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje tvrdnje narodnog poslanika Marijana Rističevića da su sudije Miodrag Majić i Omer Hadžiomerović oslobodili Gnjilansku grupu. Rističević je sudije optužio da su presudu doneli „vrlo verovatno za novac“.
Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Da li su Pupin ili Superhik krivi za povećanje poreza Novobečejcima i do 300%

Većina Novobečejaca je bila neprijatno iznenađena kada su im u proteklih nekoliko dana stigla poreska rešenja uvećana nekima za 50%, nekima za 100%, a bilo je i onih kojima su poreska rešenja na imovinu bila povećana 300%. Liga socijaldemokrata Vojvodine je na molbu mnogobrojnih nezadovoljnih građana pokušala da dođe do odgovora zašto su se desile tako velike promene i udari na njihov budžet.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook