Poruke mržnje prema Crnoj Gori loše i po samu Srbiju

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 03. 11. 2018. | Komentara: 0

Poruke mržnje prema Crnoj Gori loše i po samu Srbiju

Novi Sad, 03. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva na spuštanje tenzija i prestanak govora mržnje u medijima u Srbiji povodom odluke nadležnih institucija susedne Crne Gora da jednom broju nacionalističkih i ultradesničarskih javnih ličnosti ograniče pravo na ulazak u tu državu. Pomenute odluke pravo su svake suverene države.

LSV

Ne ulazeći u opravdanost procena crnogorskih državnih organa, LSV podseća da je i Srbija nedavno zabranila ulazak poznatom intelektualcu i filozofu, Škeljzenu Malićiju.

LSV izražava protest, jer je odluka državnih organa Crne Gore u Srbiji iskorišćena za još jedan talas anticrnogorske kampanje i uvreda protiv našeg južnog suseda. Sa žaljenjem konstatujemo da se u srpskim medijima nije čula druga strana i da nije postojala razlika između provladinih i opozicionih medija.

Podsećamo, takođe, da ni jedan medij u Srbiji nije ulazio u suštinu političkog i ideološkog delovanja kontroverznih javnih ličnosti kojima je ograničeno pravo na ulazak u Crnu Goru. Reč je o ličnostima koje u dužem vremenskom periodu zastupaju ekstremne stavove kojima se poziva na versku, rasnu i nacionalnu mržnju, negira crnogorski identitet i poziva na okupaciju i nestanak Crne Gore.

LSV podseća da je reč o istim javnim ličnostima koje svoj politički i ideološki rad usmeravaju i protiv Vojvodine, negirajući njenu istoriju i pozivajući na ukidanje vojvođanske autonomije. Kao najopasnije smatramo to što je medijskom kampanjom poslata poruka da se čitavo naše društvo identifikuje i solidariše sa četvoricom ultradesničarskih i nacionalističkih intelektualca koji su pretnja ne samo Crnoj Gori i drugim našim susedima, već i nama samima jer svoje pogubno delovanje vrše u Srbiji.

 

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak

 
Izjave | Utorak, 26. 03. 2019. | Komentara: 0

LSV će još snažnije nastaviti borbu za autonomiju Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodni poslanik Nenad Čanak izjavio je danas da nije razočaran što vladajuća većina nije pružila podršku predlozima poslanika LSV i da je bitno da se tema Vojvodine našla na dnevnom redu.
Saopštenja | Utorak, 26. 03. 2019. | Komentara: 0

Odbornici LSV u Kovačici neće učestvovati u radu lokalne skupštine

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Kovačica  ni ovog puta neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za sredu, 27. mart, zbog nepoštovanja poslovnika Skupštine opštine Kovačica.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2019. | Komentara: 0

Sedlarević: Nećemo odustati od zahteva za smenu Bežanov

Predsednica Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević poručila je danas da LSV neće odustati od zahteva da Branka Bežanov bude smenjena sa funkcije zamenika predsednika Skupštine grada Novog Sada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook