Poseta Medvedeva manifestacija stava da je Srbija ključna ruska ispostava u ovom delu Evrope

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Ponedeljak, 21. 10. 2019. | Komentara: 0

Poseta Medvedeva manifestacija stava da je Srbija ključna ruska ispostava u ovom delu Evrope

NOVI SAD – Generalni sekretar Bojan Kostreš ocenio je da je proslava 75. godišnjice oslobođenja glavnog grada Srbije dobar razlog za posetu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji, ali da ga je rastužio utisak da je to bio još jedan pokušaj manifestacije stava da je Srbija ključna ruska ispostava u ovom delu Evrope. Kako dodaje, sve su to manifestacije koji predstavljaju pokušaje odvajanja Srbije od kursa evropskih integracija i učvršćivanja saveza sa Ruskom Federacijom.

LSV

- Još više brine činjenica da to nije stanovište samo aktuelne vlasti, koja je rusifikovala naše društvo do neslućenih razmera, već je i stav najvećeg dela samoproklamovane „prave“ opozicije. Oni se utrkuju u dodvoravanju represivnoj vlasti iz Kremlja. Ako me za aktuelnu vlast to i ne čudi, jer su potekli od radikala, ostaje pitanje za opoziciju, kako je to jedna „diktatura“ loša i katastrofalna, a druga mnogo ozbiljnija i surovija u Rusiji je dobrodošla. I da li to znači da u Srbiji nije problem autoritarna vlast već ko je sprovodi? - ocenjuje Kostreš za Danas. 

Bilo je zanimljivo, dodaje on, posmatrati zaklinjanje srpskih i ruskih vlasti u antifašizam i protiv istorijskog revizionizma i to je nešto, kako kaže – što će uvek pozdraviti. 

- Ali i zvanični Beograd i Moskva zaboravljaju da se ne mogu rehabilitovati nacionalšovinizam i fašizam iz 1990-ih, glorifikovati ratni zločinci iz toga perioda i pozivati na antifašizam. Antifašizam se ne ogleda samo u odnosu prema Drugom svetskom ratu, nego i u odnosu prema tragičnim jugoslovenskim ratovima i zločinima iz 90-ih godina - naglašava Kostreš.

On ističe da je ekonomski aspekt posete jednako neubedljiv kao i vojna parada, koja je jedino mogla služiti kao pokazivanje „zuba“ susedima. Podseća da je EU glavni ekonomski partner sa 61 odsto ukupne ekonomske razmene u 2018. i donator u Srbiji koja je do sada u našu zemlju uložila 3,7 milijardi eura bespovratnih sredstava a da Rusija kod nas nema ozbiljnijih ulaganja te da isključivo koristi energente iz Srbije za brutalnu eksploataciju.


 (SzILSV, 21.10.2019)
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 11. 2019. | Komentara: 0

Ostavite se ratova i gledajte u budućnost!

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je otkrivanje spomen-ploče komandantu Novosadskog korpusa nekadašnje JNA Mladenu Bratiću loš potez i da će dodatno uticati na pogoršanje odnosa u regionu.
Saopštenja | Nedelja, 10. 11. 2019. | Komentara: 0

Osnovati Direkciju za smanjenje rizika i upravljanje vanrednim situacijama. Rad ruskog centra u Nišu loš!

Da je rad Srpsko-ruskog humanitarnog centra i pored smene ruskog ministra i za nas loš, može se zaključitii iz izjave načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predraga Marića, koji je izjavio da je centar u Nišu proteklih dana aktivno učestvovao u gašenju požara na Staroj planini i da je avion za koji je Vlada na vreme uputila poziv Vladi Ruske Federacije izostao jer „ponekad njegov dolazak duže traje“.
Saopštenja | Subota, 09. 11. 2019. | Komentara: 0

Ćutanje i okretanje glave znači pristajanje na fašizam!

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad upozorava na to kako više incidenata u gradu i širom zemlje dokazuje da fašizam pokušava da digne glavu i da je sve prisutniji na našim ulicama. I to danas.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook