Poslanici LSV podržali predlog rezolucije o Srebrenici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 02. 07. 2015. | Komentara: 0

Poslanici LSV podržali predlog rezolucije o Srebrenici

BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga kazala je danas da su poslanici Lige bez pogovora i razmišljanja podržali predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici koju su danas poslanici SDA Sandžaka podneli Skupštini Srbije na usvajanje po hitnom postupku.

LSV
 
Papuga je navela da je LSV jedina stranka koja je išla u Srebrenicu 11. jula.
 
- Rezolucijom hoćemo da podržimo razmišljanje i razgovor o žrtvama, jer žrtve ne postoje samo na jednoj strani. Ako se bude razgovaralo o Srebrenici treba da se razgovara i o svim drugim žrtvama, ne samo u tom mestu - rekla je poslanica LSV.
 
Rezolucijom je predloženo da se 11. jul proglasi Danom sećanja na genocid u Srebrenici i izražava saosećanje za sve žrtve u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije. U razlozima za usvajanje predložene rezolucije navodi se da je priznavanje genocida u Srebrenici civilizacijski korak koji je potreban Srbiji kako bi potvrdila ozbiljnost u nameri za izgradnju dijaloga, saradnje, poverenja i trajnog mira u regionu.
 
(BILSV, 02.07.2015)



Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook