Poslanička grupa LSV pisala Egerešiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Poslanička grupa LSV pisala Egerešiju

NOVI SAD - Pokrajinski poslanici Lige socijaldemokarta Vojvodine zatražili su juče od predsednika Skupštine APV Šandora Egerešija da zakaže hitnu sednicu parlamenta na kojoj bi se rasnravljalo o nedavnom skandalaznom otkazivanju skušptinske rasprave.

Maja Sedlarević

Ova inicijativa juče je formalno upućena u Skušptinu APV, potvrdila je za Dnevnik potpredsednica vojvođanskog parlamenta i funkcionerka LSV Maja Sedlarević.

- Kao što je LSV najavila, juče smo i zvanično od predsednika Skupštine Vojvodine zatražili hitnu skupštinsku raspravu o sramnom činu zbog kojeg nije održana zakazana sednica pokrajinskog parlamenta na kojoj je trebalo da se odlučuje o predlozima amandmana Vlade Vojvodine na zakon o javnoj svojini - kazala je Maja Sedlarević. Ona je istakla da je sazivanje ove sesije od iznimnog značaja za instituciju najvišeg predstavničkog tela u AP Vojvodini, „čiji integritet je ozbiljno narušen zbog nečije opstrukcije".

- Poslanici treba da se izjasne o toj opstrukciji, ali mora i da se utvrdi odgovornost zbog degradirana pokrajinskog parlamenta - rekla je funkcionerka LSV. U slučaju da njihova incijativa ne bude prihvaćena, a s obzirom da ju je potpisalo pet poslanika a da je predsednik parlamenta u obavezi da na dnevni red stavi one predloge koje potpiše petina od 120 poslanika, LSV će prema njenim rečima, tražiti podršku i drugih poslanika za održavane ove skupštinske rasprave.

- Smatraćemo da je svako ko prećutkuje ovakav skandal i sam saučesnik - istakla je Maja Sedlarević. Podsetimo, sednica pokrajinskog parlamenta na kojoj su Pokrajinski poslanici trebali da se izjasne o amandmanima iz Banovine na zakon o javnoj svojini nije održana, pošto je poslanicima telefonskim pozivima pozivima noć uoči zasedanja sugerisano da ne dođu u Skupštinu. Najveći broj poslanika povinovao se ovim sugsstijama, dok su u skupštinsku salu došli samo poslanici Saveza vojvođanskih Mađara i jedan poslanik SPO-a. Predsednik parlamenta izjavio je tad pak da on nije otkazao sednicu, uz objašnjenje da ona nije održana zbog „tehničkih propusta" za koje je okrivio skupštinskog sekretara Milorada Gašića.

(BILSV, 27. 09. 2011.)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook