Posle telefona, Domu zdravlja isključili i internet

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 06. 03. 2019. | Komentara: 0

Posle telefona, Domu zdravlja isključili i internet

Novi Bečej, 06. mart 2019 - Posle skandalozne situacije, kada su isključeni telefoni Hitne pomoći i svi ostali telefoni Doma zdravlja u Novom Bečeju, a rukovodstvo ove institucije i lokalne samouprave nije obezbedilo alternativno rešenje više od 18 sati, Domu zdravlja sada je isključen i internet. Elektronski zdravstveni kartoni pacijenata na ovaj način su postali nedostupni medicinskom osoblju, što potencijalno može predstavljati pretnju po zdravstvenu bezbednost građana.

LSV

Dodatni veliki problem korisnika usluga ove institucije je što je sistem zakazivanja pregleda u specijalističkim ordinacijama bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu, instituta u Sremskoj Kamenici i ostalim zdravstvenim ustanovama onemogućeno bez elektronskog pristupa njihovoj mreži. Ovo je samo jedan od problema koje opštinska vlast i rukovodstvo Doma zdravlja nisu sposobni efikasno da reše. U toku protekle nedelje pojavio se i problem sa centralnim grejanjem, pa se dešavalo da su ordinacije i čekaonice bile nedovoljno zagrejane.

Skoro završen projekat zamene kotlova u Domu zdravlja, koji su do realizacije priveli predstavnici tadašnjeg rukovodstva opštine iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, nova opštinska vlast SNS - DS je obustavila ne mareći o interesu građana, nego isključivo odmeravajući političke poene koje će izgubiti ako se sazna da ga je pokrenula politička konkurencija. Tako su doveli u nezavidnu situaciju i pacijente i medicinsko osoblje. 

Očekujemo od rukovodstva ova dva organa, Doma zdravlja i Opštine, da pokažu ozbiljnost kada su ovakve situacije u pitanju i da ispred stranačkih, stave interese građana opštine Novi Bečej.

Predsednik Opštinskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Bečej 
Saša Šućurović



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook