Potpisan Protokol o saradnji sa regionom Umbrija u Italiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 19. 09. 2012. | Komentara: 0

Potpisan Protokol o saradnji sa regionom Umbrija u Italiji

NOVI SAD – Pokrajinska vlada uvek će podržavati dobre i kvalitetne projekte, kao i  Protokole o saradnji, koji se zasnivaju na jačanju stručnih kapaciteta, poznavanju vrednosti nasleđa, razvoju muzejske saradnje između Vojvodine i Italije, rekao je nakon današnjeg potpisivnja Protokola o saradnji sa regijom Umbirja u Italiji potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić.

LSV

Protokol o saradnji na lokalnom razvoju u oblasti zaštite i vrednovanja kulturnog nasleđa potpisan je danas u Vladi Vojvodine između resornog sekretara Slaviše Grujića, dr Vinčenca Donata, generalnog sekretara Departmana za politike razvoja i ekonomske kohezije Ministarstva za ekonomski razvoj Republike Italije, dr Ilijasa Tasijasa direktora teritorijalnog pakta Apenino centrale sa sedištem u Sansepolkru i  mr Tijane Palkovljević upravnice Galerije Matice srpske u Novom Sadu. Protokol o saradnji na period od 2012. do 2015. godine je nastavak dosadašnje saradnje sa regionom Umbrija u Italiji i podrazumeva učešće na zajedničkim projektima, razmeni iskustava i informacija u oblastima zaštite kulturnog nasleđa, saradnji univerziteta i drugih obrazovnih institucja.

– U ime Vlade AP Vojvodine i u svoje lično ime želim da izrazim zadovoljstvo što se danas zvanično nastavlja saradnja između Vojvodine i Umbrije u Italiji, naročito u ovon delu koji se tiče konzerviranja i rastauracije umetničkih dela – istakao je potpredsednik Grujić i dodao da nema bolje adrese za to od prestonice kulture kao što je Italija. Venćenco Donato i Ilijas Tasijas složili su se u stavovima da ono što naši muzejski stručnjaci mogu da nauče kod njih iz vremena renesanse i baroka, to Italijani mogu da nauče u Vojvodini, i u Srbiji sve ono što se tiče ikonografije, koja je za njih nepoznanica, a  jedna je od najlepših  umetnosti kada je u pitanju oslikavanje, očuvanje i restrauracija u pravoslavnim crkvama.

(BILSV, 19. 09. 2012.)



Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook