Potrebna trajna rešenja za probleme koje izaziva "Promenada"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 17. 09. 2018. | Komentara: 0

Potrebna trajna rešenja za probleme koje izaziva "Promenada"

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ponovo je večeras upozorio da bi izgradnja tržnog centra "Promenada" zbog nesavesnih poteza investitora u Novom Sadu mogla ugroziti vodosnabdevanje, kanalizacionu mrežu i čitave stambene četvrti u okolini.

LSV

- Jednostavno, podzemne vode ga izbacuju iz zemlje. Pošto su promenili projekat i nisu količinu betona koja je potrebna da bi utisnula u tlo tržni centar nasuli i onda su počeli da grade, oni su došli u poziciju da je objekat isuviše lak – objasnio je Čanak u izjavi za vesti televizije N1.

Da bi rešili problem koji su napravili, graditelji tržnog centra su, kaže, oko njega postavili pumpe za izbacivanje viška vode i to 65 litara u sekundi.

Ta voda će oticati u već preopterećenu gradsku kanalizaciju, što bi, navodi Čanak, pri svakoj ozbiljnijoj kiši dovodilo do poplava.

Drugi potencijalni problem je, dodaje Čanak, usisavanje podzemnih voda sa okolnog zemljišta, što ugrožava i vodosnabdevanje i stabilnost više gradskih četvrti.

- To ne može da se sanira pumpama, ne može da se sanira bilo kakvim privremenim rešenjima, jer šta ako sutra dođete u poziciju da pumpe prestanu da rade – upozorio je on.

Na pitanje novinarke da li je na tu temu razgovarao i sa gradonačelnikom, Čanak je odgovorio potvrdno.

(BILSV, 17.09.2018)



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook