Potrebna trajna rešenja za probleme koje izaziva "Promenada"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 17. 09. 2018. | Komentara: 0

Potrebna trajna rešenja za probleme koje izaziva "Promenada"

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ponovo je večeras upozorio da bi izgradnja tržnog centra "Promenada" zbog nesavesnih poteza investitora u Novom Sadu mogla ugroziti vodosnabdevanje, kanalizacionu mrežu i čitave stambene četvrti u okolini.

LSV

- Jednostavno, podzemne vode ga izbacuju iz zemlje. Pošto su promenili projekat i nisu količinu betona koja je potrebna da bi utisnula u tlo tržni centar nasuli i onda su počeli da grade, oni su došli u poziciju da je objekat isuviše lak – objasnio je Čanak u izjavi za vesti televizije N1.

Da bi rešili problem koji su napravili, graditelji tržnog centra su, kaže, oko njega postavili pumpe za izbacivanje viška vode i to 65 litara u sekundi.

Ta voda će oticati u već preopterećenu gradsku kanalizaciju, što bi, navodi Čanak, pri svakoj ozbiljnijoj kiši dovodilo do poplava.

Drugi potencijalni problem je, dodaje Čanak, usisavanje podzemnih voda sa okolnog zemljišta, što ugrožava i vodosnabdevanje i stabilnost više gradskih četvrti.

- To ne može da se sanira pumpama, ne može da se sanira bilo kakvim privremenim rešenjima, jer šta ako sutra dođete u poziciju da pumpe prestanu da rade – upozorio je on.

Na pitanje novinarke da li je na tu temu razgovarao i sa gradonačelnikom, Čanak je odgovorio potvrdno.

(BILSV, 17.09.2018)



Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook