Potvrđen pobednički tim u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 20. 03. 2012. | Komentara: 0

Potvrđen pobednički tim u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za poslanika u Skupštini AP Vojvodine na većinskoj izbornoj listi Aleksandar Marton, podsetio je danas da je Liga pre dva dana predala svoju izbornu listu sa 67 kandidatkinja i kandidata za odbornice i odbornike u Skupštini grada Zrenjanina, kojom će učestvovati na predstojećim lokalnim izborima.

Maton
 
- Potvrđeno nam je drugo mesto na glasačkom listiću, a dovoljan broj potpisa smo skupili uprkos činjenici da smo overivače dobili na svega pola dana. I zbog toga želim da zahvalim svim Ligašicama, Ligašima i predstavnicima Srpskog pokreta obnove, kao i prijateljima naših stranaka i ljudima koji su želeli da podrže ovu listu na mestima koja su bila određena za overu potpisa, zbog fantastičnog odziva. Veliki je uspeh za desetak sati, koliko smo aktivno prikupljali potpise u gradu i naseljenim mestima, naići na toliku podršku građanki i građana – istakao je Aleksandar Marton. On je dodao da Liga na predstojeće lokalne izbore izlazi zajedno sa SPO, da bi pobedila, i da se očekuje odličan izborni rezultat.

- Želimo ekonomski bolju situaciju, nova radna mesta, i nećemo obećavati na hiljade novih radnih mesta, već bolje uslove i olakšice za investitore, ali ćemo isto tako i zahtevati poštovanje prava radnica i radnika. Nikada više ni jedan poslodavac neće smeti da pita ženu u Zrenjaninu da li je udata i da li želi da zasnuje podicu. Naše sugrađanke moraju da imaju jednaka prava na zaposlenje – rekao je Marton.
Kako je naglasio, Liga će insistirati i na boljem i efikasnijem funkcionisanju lokalne gradske uprave, kako se, za jedan papir ne bi čekalo na desetine dana, a u nekom drugom gradu svega tri dana.

- Želimo da imamo upravu kakva je u Evropi i želimo da naš grad bude onakav kakav je bio pre 20 godina, kada smo bili u rangu sa Slovenijom, jer danas to nije tako. Zato smo sebi postavili cilj da na predstojećim izborima ostvarimo što bolji rezultat i formiramo vlast – zaključio je Marton. Član Predsedništva i predsednik Izvršnog odbora GrO SPO Zrenjanin Vuk Midorović, istakao je da je SPO prepoznao u LSV iskrenog prijatelja i partnera, uz čiju će pomoć uspeti da ostvari ono za šta se zalaže prethodne dve decenije, a to je da Zrenjanin postane lider u regionu i da građani puno bolje žive. Prema njegovim rečima, upravo je to razlog zbog kojeg će ova stranka nastupiti zajedno sa Ligom  na lokalnim izborima, ocenjujući da će ta snaga i ideja pokrenuti ideal građana koji još uvek nisu odlučili za koga će da glasaju na predstojećim izborima.  

(BILSV, 20.03.2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook