Povećana buka u Vršcu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 08. 09. 2017. | Komentara: 0

Povećana buka u Vršcu

VRŠAC - U poslednje vreme tokom letnjeg perioda mogu se čuti česte pritužbe građana zbog povećane buke u gradu Vršcu. Iako je povećan intenzitet tokom dnevnih časova, izazvan saobraćajem, pritužbe su uglavnom upućene zbog prekomerne buke koju izazivaju ugostiteljski objekti tokom večernjih i ranih jutarnjih časova.

LSV

Gradski odbor Lige Socijaldemokrata Vojvodine Vršca smatra da je to nedopustivo i da građani ispaštaju tako što im se zdravlje ugrožava narušavanjem dozvoljenog nivoa buke tokom noći kada je vreme za san i odmor.

U drugim gradovima se već uveliko sprovode mere i donose odluke za rešavanje tog problema dok se u Vršcu stiče utisak o drastičnom pogoršanju zaštite životne sredine.

U Pančevu je, kako saznajemo, doneta odluka o akustičnim zonama. Ugostiteljski objekti neće moći da posluju u stambeno-poslovnim objektima,dok će bašte ostalih ugostiteljskih objekata imati ograničen rad do 23 sata.

Slične mere sprovode se i na teritoriji Beograda dok se u Vršcu stanje pogoršava.

Uputili smo zvanični dopis i iz tih razloga. Vršački ligaši traže od gradskih vlasti da dostave strategiju i plan zaštite za rešavanje ovog problema i prikažu izveštaje monitoringa buke ako ih ima.

(BILSV, 08.09.2017)

 




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook