Pozvaću stranke na promenu Ustava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 29. 03. 2017. | Komentara: 0

Pozvaću stranke na promenu Ustava

Novi Sad, 29. mart 2017 - Deset godina ovaj Ustav koči i sapliće Srbiju da se suoči sa sobom, reši probleme i ubrza put ka Evropskoj uniji.

Deset godina ovaj ustav hrani mitomaniju iz političke kuhinje Koštunice i Miloševića o Srbiji čije je srce Kosovo, desna ruka Republika Srpska, a drugo oko u glavi Crna Gora.   

LSV

Pored LDP i LSV koje su zajedno protestovale ispred Narodne skupštine protiv donošenja ovakvog Ustava, a zatim i vodile antireferendumsku kampanju, u poslednje vreme sve je više stranaka koje se zalažu za njegovu promenu iz najrazličitijih razloga.

Zato ću ih sve pozvati da se u parlamentu ujedinimo u zahtevu da Ustav bude promenjen.

Danas, kao i u proteklih deset godina, mogu da kažem isto: Ustav je loš, donet je bez javne rasprave, guši autonomiju Vojvodine i guši sve druge krajeve Srbije jer centralizuje zemlju. Ovaj Ustav spominje samo jedan jezik i pismo, a u Vojvodini su, recimo, u službenoj upotrebi šest jezika.

U direktnoj je suprotnosti sa pravom EU i blokira evropske integracije jer ne poštuje primat međunarodnog prava i nema neposredne primene međunarodnog prava od domaćih sudova.

I krajnje je vreme da se menja.

https://www.youtube.com/watch?v=dGhkfeerZUY

Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak



Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook