Pranje biografija kvislinga opasno po stabilnost regiona

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 26. 07. 2016. | Komentara: 0

Pranje biografija kvislinga opasno po stabilnost regiona

NOVI SAD, 26. jul - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je ubrzano pranje biografija i veličanje dokazanih fašista i kvisliga poput Alojzija Stepinca, Draže Mihailovića, Milana Nedića i Aćif efendije izuzetno opasno po mir, stabilnost i budućnost čitavog regiona.
 
LSV 
 
Saradnja sa fašistima je bila i jeste zločin, a pokušaj da se to prikrije i pokaže drugačije nego što je bilo doprinosi da se takvi zločini ponove.

Ne postoje nove činjenice koje opravdavaju poništavanje presude Stepincu u Hrvatskoj, kao što ih nije bilo ni u nekolicini presuda donetim u našoj zemlji.

U pitanju je samo nastavak prekrajanja istorijskih činjenica i odricanja od antifašističke tradicije zarad dnevnopolitičkih interesa i nastavka nacionalističkih mitomanija, koji u poslednje vreme ubrzano narušava sve što je dugo činjeno na unapređenju i izgradnji dobrih odnosa među državama.

Očuvanje antifašističkih tradicija na postjugoslovenskim prostorima je neophodno za očuvanje i jačanje građanskog društva. To je jedini put koji će sprečiti da se ludilo devedesetih ponovi.


Potpredsednik

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Đorđe Stojšić




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook