Predsednik bečejskog odbora SVM teroriše direktore i zaposlene u školama, zaposlio ženu preko reda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 20. 02. 2020. | Komentara: 0

Predsednik bečejskog odbora SVM teroriše direktore i zaposlene u školama, zaposlio ženu preko reda

Bečej, 20. februar 2020 - Nakon što je Vlada Srbije donela odluku da se dozvoli primanje u stalni radni odnos 5.000 zaposlenih u prosveti širom Srbije, član predsedništva bečejskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara Kiš Igor, inače član Veća za socijalna pitanja u Opštini Bečej, rešio je da zaposli svoju suprugu u ŠOSO „Bratstvo“ na neodređeno vreme.

LSV

Pitamo se kako može Kiš Igor, koji je na funkciji u Opštini, kao član Veća za socijalna pitanja, da zaposli svoju suprugu na neodređeno vreme u školi „Bratstvo“, jer on nije direktor škole, njegova supruga radi tek neko vreme u toj školi, a ima nastavnika i profesora koji rade više od 20 godina na određeno vreme. Na njih nije došao red, jer se preko reda i preko veze mora zaposliti supruga Kiš Igora. Nas to ne treba da čudi jer je on za kratko vreme koliko je u SVM-u pokazao koliko je bahat i spreman da zloupotrebi svoju poziciju da bi ostvario svoj lični interes.

Redovan je „gost“ u školama ŠOSO „Bratstvo“, OŠ „Petefi “, OŠ „Šamu Mihalj“ i OŠ „Šamu Mihalj“ Bačko Petrovo Selo. Obilazi direktore i izdaje naređenja ko treba da se zaposli u školi, kako i na šta škole da troše budžet, šta škole treba da organizuju i kako da se ponašaju. Na čelu pomenutih škola su direktori članovi SVM-a, koji ćute i ne smeju „na glas“ ništa da kažu. Slepo izvršavaju naređenja Kiš Igora, jer ga se boje. Prema informacijama koje smo dobili iz OŠ „Petefi Šandor“, u kojoj je nedavno završen konkurs za izbor direktora, Kiš Igor ne samo da je odredio ko treba da bude novi direktor škole, već je pozivao na razgovor i pretio nastavnicima i učiteljima OŠ „Petefi Šandor“, koji su bili zainteresovani da konkurišu za mesto direktora te škole. 

SVM na ovaj način dokazuje da ne brine o interesima mađarske nacionalne zajednice u Bečeju, kako inače to pokušavaju da predstave javnosti, nego dozvoljava pojedincima da se bahate, zloupotrebljavaju svoj položaj i da na taj način dovode u pitanje opstanak škola na čijem su čelu, takođe, direktori iz redova SVM-a. 

Na ovaj način nanose štetu opštini Bečej i građanima opštine. Kiš Igor, u svojoj silnoj želji i ambiciji da postane predsednik bečejskog odbora SVM-a, ne bira sredstva da bi došao do cilja, spreman je da skloni svakog ko mu stane na put i pri tome su mu lični interesi na prvom mestu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje osiono ponašanje i zloupotrebu položaja Kiš Igora. Pozivamo opštinski odbor SVM-a da svoje članove upristoje i upozore da prestanu sa ovim neprihvatljivim postupcima. Prosvetni radnici u ŠOSO „Bratstvo“ kao i u drugim školama moraju se zapošljavati po slovu Zakona, a ne po bahatim naređenjima lokalnih kabadahija. Takođe, pozivamo SVM da dozvoli direktorima škola da rade svoj posao stručno i odgovorno.

Opštinski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Bečej



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook